bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Internet spasio još jednu macu
‹ Fun novosti

Internet spasio još jednu macu 09.01.

Sjevernom Amerikom ovih dana haraju polarne hladnoće, a temperature se noću spuštaju i do -30. No, ledene noći nisu spriječile nepoznatog bešćutnika da odseli iz stana, a svoju mačku ostavi na milost i nemilost zimi

I sami smo svjedoci, pogotovo ljeti, napuštenih životinja koje gladne tumaraju gradovima uzaludno tražeći bešćutne vlasnike. Rijetke pronađu novi dom, a većina završi zaboravljena na ulici. Nije nam jasna ekipa koja može napustiti kućnog ljubimca. Ono, kako spavaju? Što je tim ljudima u glavi?

Ne znamo, ali znamo da u glavi osobe koja je ostavila macu na polarnoj hladnoći sigurno nema ničeg ljudskog i pristojnog. Naime, nepoznat netko odselio je iz stana u njujorškom Brooklynu, a macu je ostavio u stanu s košarom i dvije konzerve hrane. Upravitelj zgrade je potom macu izbacio na hodnik u kojem nema grijanja, kraj ulaznih vrata.

Srećom, jedan od stanara zgrade je snimio macu i njenu fotografiju postavio na Craiglist uz poruku: 'Neki seronja se iselio iz moje zgrade i ostavio mačku da umre. Upomoć.'

Potom slijedi opis mace: 'Ona je najslađa maca na svijetu. Nikad nisam susreo tako privrženu životinju. Nažalost, u stanu ne smijem držati životinje', piše stanar te nastavlja, 'Zvao sam sklonište za napuštene životinje i rekli su mi da će macu morati eutanizirati u roku od 72 sata, ukoliko ne pronađe novi dom. Ako je itko zainteresiran ili ima neku ideju, molim neka me kontaktira. Zbilja želim spasiti ovu macu', naglašava na kraju poruke nepoznati dobročinitelj.

Kao u svakoj internetskoj priči s mačkama u glavnoj ulozi, niti u ovoj nije trebalo dugo čekati na 'happy end'. Maca je isti dan pronašla novu obitelj, a sve zahvaljujući dobrim ljudima koji su poduzeli nešto umjesto da životinju prepuste tužnoj sudbini.

Jednostavno je - ugledaš li napuštenu životinju, poduzmi nešto. Ponekad je i obična fotografija, uz poziv za pomoć na nekoj od društvenih mreža, više nego dovoljna.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.01.2014.
Možda će te zanimati i: