bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
iPad na posudbu
‹ Fun novosti

iPad na posudbu 06.04.

Automati za prodaju svega i svačeega nalaze se posvuda. U nekim zemljama iz automata je moguće kupiti čak i mobitele dok u Gradskoj knjižnici Philadelphije studenti obližnjeg sveučilišta mogu iznajmiti iPad tablete umjesto knjiga

Osim gladi za znanjem i nezasitnom energijom za tulumarenjem, studenti širom svijeta imau još jednu zajedničku osobinu. Naime, svi oni najviše vole učiti u knjižnicama gdje im je nadohvat ruke sva potrebna literatura i gdje u potpunoj tišini mogu neometano štrebati ili spavati.

Članska iskaznica u većini sveučilišnih knjižnica omogućava pristup knjigama, ali u Philadelphiji su otišli korak dalje. Naime, tamo su studentima Sveučilišta Drexel omogućili posuđivanje iPada iz posebnih automata. Dovoljno je umetnuti člansku iskaznicu i iz stroja izlazi iPad kojeg student mora vratiti nakon najviše 4 sata korištenja.

Knjižničari su na tablete instalirali hrpetinu korisnih aplikacija poput Browzinea, Hoopla digitala, Mango Languages, Overdrivea i Zinioa. Tu su i aplikacije za učenje, istraživanje, edukativne igre, programi za uređivanje video sadržaja i mnoštvo drugog, korisnog softvera.

Nakon vraćanja tableta, brišu se svi podaci koje je unio prethodni student kako bi se sačuvala njihova privatnost. A što ako neki student otuđi tablet? Pa, nema previše razlike u cijeni između iPada i neke skupe, rijetke knjige, zar ne?

Izvor

Posljednja izmjena: 06.04.2015.
Možda će te zanimati i: