bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
iPadi prizemljili zrakoplovnu flotu
‹ Fun novosti

iPadi prizemljili zrakoplovnu flotu 28.04.

Super je ta moderna tehnologija – nema više nikud bez mobitela ili tableta. Možda si čuo i da piloti American Airlinesa imaju iPade koje im pomažu prilikom leta. No, sad su saznali što se dogodi kad se svi ti iPadi neobjašnjivo sruše

Mnogi zrakoplovi American Airlinesa sinoć su ostali prizemljeni, a letovi su kasnili satima iz prilično bizarnog razloga. Naime, iPadi na kojima ovaj američki avioprijevoznik pilotima distribuira planove leta i ostale vitalne informacije, naprosto su se srušili.

'Pilot nas je obavijestio da su zasloni njegovog iPada i iPada njegovog kopilota odjednom ugasili, netom prije polijetanja, pa nisu mogli pristupiti planu leta', izjavio je jedan od putnika na zrakoplovu American Airlinesa koji je trebao poletjeti iz Dallasa za Austin.

'Rekli su nam da im iPadi više ne rade te da isti kvar imaju članovi posada svih Boeinga 737 u floti Americana', priča drugi putnik. 'Piloti su bilo prilično zbunjeni, jer im se takvo što nikad nije dogodilo.'

Naravno, na službenom Twitter računu American Airlinesa odmah je objavljeno priopćenje kojim se nastojalo smiriti putnike:


Inače, American je prijašnje papirnate materijale i planove leta zamijenio iPadima 2013. godine. Promjena je trebala smanjiti ozljede pilota nastale zbog nošenja teških vreća s hrpetinom knjiga te donijeti znatne uštede.

Moramo priznati da nam izgovor s ozljedama pilota ne zvuči baš vjerodostojno. Pomislili bi da su takve vreće težile stotinjak kilograma, a da piloti nikad u životu nisu podigli ništa teže od sladoleda.

Anyway, izgleda da je 'rikavanje' iPada uzrokovao softver kojeg Americanu radi Jeppesen – jedna od tvrtki u vlasništvu Boeinga. Bit će da je lakše napraviti zrakoplov nego napisati iPad aplikaciju.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.04.2015.
Možda će te zanimati i: