bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Izgubljeni u kukuruzu
‹ Fun novosti

Izgubljeni u kukuruzu 20.11.

Kad nam već nije do prave šetnje po ovakvom bljak vremenu, poslužit će i virtualna šetnja. I to ne bilo kakva! Google Street View skriva mnoge virtualne destinacije, ali rijetke su zanimljive kao ovaj labirint u kanadskim poljima kukuruza

Labirinti oduvijek fasciniraju ljudski rod. Ima nešto u osjećaju potpune izgubljenosti, traženju pravog puta i trijumfu koji nas obuzme kad napokon pronađemo izlaz iz labirinta. Nažalost, u Hrvatskoj nema 'pravog' labirinta, a najbliži, koliko znamo, nalazi se u bečkom Schönbrunn. Nije pretjerano velik, ali je dovoljno kompleksan da se pogubiš ili odustaneš.

Bečki labirint izveden je živom ogradom koja zahtijeva stalno održavanje i brigu. Puno je lakše napraviti labirint na američki način – u polju kukuruza. Beskrajne prerije američkog Srednjeg zapada i kanadskih ravnica prekrivena su jednako beskrajnim poljima kukuruza. Mnogi poduzetni farmeri svoja polja, kad kukuruz dovoljno naraste, pretvaraju u labirinte.

Dođeš, kupiš ulaznicu i slobodno švrljaš cijeli dan po zelenom labirintu pokušavajući pronaći krajnji cilj. Postoji i lakši način – klikneš na ovaj link, otvori se Google Street View i kreneš u virtualnu šetnju labirintom u kukuruzu koji se nalazi pokraj kanadskog Edmontona.

Nema blata, nema hladnog vjetra, nema plaćanja ulaznice – samo ti, miš i strpljenje protiv labirinta. Krajnji cilj je drveni mostić usred polja do kojeg nije lako doći. Priznajemo da nam je trebalo nekoliko pokušaja da pronađemo pravi put i da nas na kraju nije obuzeo očekivan osjećaj trijumfa. Nema veze, bar nas ne bole noge od silnog tumaranja. 

Posljednja izmjena: 20.11.2013.
Možda će te zanimati i: