bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Izmjeri Facebook sreću
‹ Fun novosti

Izmjeri Facebook sreću 15.04.

Neki od nas Facebok koriste kako bi s ostatkom svijeta podijelili dobre vijesti, poput prinove u obitelji ili slika s putovanja dok neki Fejs koriste kao platformu za grintanje, brundanje i prigovaranje. U koju skupinu spadaš?

Facebook stream s Novostima uvijek nas iznenadi. Ponekad je prepun prelijepih vijesti koja nam mame osmijeh na lice, a ponekad nemamo snage držati ga otvorenim dulje od par sekundi zbog silnog negativizma, uzrokovanog uglavnom dosadnom, dnevnom politikom. Kad bi bar mogli filtrirati takve postove od svih ostalih.

Za sad je takvo što nemoguće, ali zato možeš 'filtrirati' Fejs prijatelje nakon što upotrijebiš ovu web aplikaciju. Objavio ju je ugledni magazin Time, a tvrde kako su prilikom izrade koristili znanstvene metode koje procjenjuju koliko pozitivnih ili negativnih stvari u tvoj online, društveni život unose ljudi koje pratiš na Fejsu.

Aplikacija izabire tvojih 25 naj prijatelja, na osnovu prijašnjih postova i tvoje interakcije s njima, potom pregledava njihove postove, tražeći pozitivne ili negativne riječi.

Iako Timeov app puno bolje radi na engleskom, moramo priznati da je fino posložio, od najpozitivnijeg do najvećeg gunđala, i naših 25 naj Fejs frendova. Naravno, aplikacija nije savršena i ima velikih problema u prepoznavanju sarkazma, ali poslužit će da se zabaviš. Nakon testa, rezultate je moguće postaviti na Fejs stream.

Hoćemo li zbog ovoga prestati primati obavijesti od ekipa koja uglavnom brije na negativu? Naravno da ne, prijatelj je prijatelj, bez obzira na to što postavlja na Fejs. Bitno je kakav je u stvarnom životu, zar ne?

Posljednja izmjena: 15.04.2014.
Možda će te zanimati i: