bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kad mama blokira mobitel
‹ Fun novosti

Kad mama blokira mobitel 18.08.

Roditelji tinejdžera imaju puno problema, a jedan od njih je i ignoriranje od strane djece. Zoveš ih, šalješ im poruke, ali oni se ne javljaju. Jedna mama odlučila je tome stati na kraj i napravila aplikaciju koja blokira mob tinejdžera sve dok ne odgovori roditeljima

Svi smo bili tinejdžeri i ponekad zaboravljamo kako smo znali biti naporni. Lupili nas hormoni i mislili smo da smo odrasli preko noći. Više nam nisu trebali roditelji, niti njihovi savjeti, štoviše, starci su nam postali naporni. No, roditelji kao roditelji, kod njih se ništa nije promijenilo. Oni i dalje vole svoju djecu, bez obzira na to što su se slatki klinci pretvorili u adolescentska čudovišta.

Mama i tata uvijek žele znati gdje im se djeca nalaze i što rade. Danas, kad imamo mobače, ništa lakše nego nazvati tinejdžera. Problem je što tinejdžeri često ignoriraju pozive i poruke koje prime od roditelja.

Sharon Standfird bila je jedna od majki koju su njena djeca često ignorirala kad bi ih pozivala. Napokon joj je pukao film i odlučila je tome stati na kraj. Umjesto zabrana ili oduzimanja mobitela, Sharon je sjela za računalo i napisala Ignore No More – Android aplikaciju koja blokira mobitel sve dok korisnik ne odgovori na poruku osobi koja je instalirala app.

'Nema više SMS-anja, nema igranja, nema pozivanja prijatelja', kaže Sharon. Aplikacija će 'zaključati' mobitel, a korisnik tada može nazvati samo unaprijed definirane brojeve, poput mobitela mama i tate. Mobitel se može otključati lozinkom koju zna samo roditelj i koja se mijenja svaki put kad se mob ponovno zaključa. Naravno, nakon što se tinejdžer javi roditeljima, oni mu mogu poslati lozinku kako bi nastavio raditi ono što tinejdžeri inače rade – chatati, igrati se na smartfonu, nazivati ekipu…

Bradley, sin Sharon Standfird, nije pretjerano oduševljen majčinom novotarijom, 'Hm, mislio sam da je to dobra ideja, ali za druge, ne i za mene'.

Krivo si mislio, moj Bradleyju.

Izvor

Posljednja izmjena: 18.08.2014.
Možda će te zanimati i: