bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kako je Notch postao milijarder
‹ Fun novosti

Kako je Notch postao milijarder 05.03.

Priča o uspjehu Markusa Perssona - Notcha poznata je skoro svima. Švedski programer obogatio se na Minecraftu, a tvrtku je prodao zahvaljujući jednom, jedinom tvitu. Kad imaš dobar proizvod, ne treba ti reklama da ga prodaš

Ima li itko da nije igrao ili barem čuo za Minecraft? Ovaj fenomen od igre prodaje se nevjerojatno dobro, a svog je tvorca Minecraft učinio milijarderom.

Markus 'Notch' Persson prodao je u rujnu prošle godine svoju igru i studio Mojang velikom Microsoftu za 2,5 milijarde dolara, a sve je počelo jednim nervoznim tvitom.

Naime, Notch je 6. lipnja 2014., iscrpljen stalnim 'ratovanjem' s Minecraft zajednicom na društvenim mrežama, putem Twittera poslao slijedeću poruku kako bi smirio živce:


Zanimalo ga je želi li netko kupiti njegov udio u Mojangu kako bi 'mogao nastaviti sa životom'. Svega nekoliko minuta kasnije nazvao ga je jedan od glavonja Microsofta i upitao ga je li ozbiljno želi prodati Minecraft.

Uslijedili su pozivi od brojnih drugih tvrtki, među njima i Activision Blizzarda te Electronic Artsa, a pobjedu je na kraju odnio Microsoft nevjerojatnom ponudom od 2,5 milijarde dolara.

Notchu je na kraju pripalo 'samo' milijardu i pol dolara, kupio je najljepšu vilu na Beverly Hillsu i počeo uživati. Naravno, švedski mediji jedva su dočekali priliku pisati o novom superbogatašu pa ga sad prate iz stope u stopu.

Nedavno su ga ocrnili napisima kako se provodi po švedskim noćnim klubovima u kojima zna potrošiti i do 180.000 dolara ili više od milijun kuna za cugu u jednoj noći.

Notch se povodom tih napisa oglasio na Twitteru gdje je očitao lekciju novinarima uvijek željnima senzacije i poručio im da ne namjerava 'posvetiti život partijanju', a sve i da želi, bilo bi teško potrošiti novac koji je zaradio, jer samo od kamata zaradi toliko da bi morao tulumariti prokleto puno kako bi ga uspio potrošiti:


Izvor

Posljednja izmjena: 05.03.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • patrik vida 22.02.2016. 21:50
  • Ma ko nije cuo za minecraft!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Moja omiljena igra
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)