bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kickstarter rekord? Oboren
‹ Fun novosti

Kickstarter rekord? Oboren 28.01.

Kad smo ovaj tjedan spominjali Kima Dotcoma red je da spomenemo još jednog lika koji se svako malo provlači kroz naš blog. Matthew Inman, poznat kao tvorac Oatmeal stripova, pokrenuo je crowdfunding kampanju koja je oborila sve rekorde

Zaradio je brdo para internetskim stripovima, zauzeo se za spašavanje ostavštine Nikole Tesle, pobijedio u internetskoj svađi, a sad je odlučio kako bi bilo pravo vrijeme da napravi društvenu igru s kartama.

Exploding Kittens je kartaška igra za 'ljude koji vole mačke i eksplozije i laserske zrake i ponekad koze', kako je Matthew to lijepo opisao.

Igrači vuku karte iz posebnog špila i igraju sve dok netko ne izvuče kartu na kojoj je nacrtana eksplodirajuća mačka i samim tim ispada iz igre. Postoje dodatne karte koje mogu spriječiti ispadanje, promijeniti redoslijed igranja, aktivirati 'posebne moći' itd.

Zvuči jednostavno i zbog toga je Matthew pokrenuo jednako jednostavnu Kickstarter kampanju u kojoj je namjeravao prikupiti 10.000 dolara. Špil karata oslikanih Matthewovim crtkarijama backere košta 20 dolara.

Tvorac igre se nadao kako će željenu sumu prikupiti u par tjedana, ali prvih 10.000 dolara 'sjelo' je već nakon par minuta.


Desetine backera pretvorile su se u stotine, pa u tisuće da bi za 24 sata Exploding Kittens došle do 107.000 backera i budžeta od 4,2 milijuna dolara. Ove brojke stalno rastu, a do kraja kampanje još su tri tjedna. Usput su 'mace' oborile rekord po broju backera za neku kampanju na Kickstarteru.

Izgleda da će se Matthew opet obogatiti i strpati par milja u džep, a brojni poklonici mačaka, eksplozija i lasera imat će zabavnu igru za vesela druženja petkom navečer.

Izvor

Posljednja izmjena: 29.01.2015.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • Mirko Nikolic 29.01.2015. 18:18
  • eto kakvi smo mi ljudi... :)
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)