bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kocka, kocka, kockica
‹ Fun novosti

Kocka, kocka, kockica 26.08.

Društvene igre su zakon. Okupiš ekipu, pripremiš grickalice i pivo pa operi 'Ticket to Ride', 'Settlers of Catan' ili bar Monopoly sve do rujne zore. DICE + nov je način igranja društvenih igara, a sve što ti treba za zabavu su ova kocka, tablet i, naravno, društvo

Društvene igre nemaju super grafiku, vrhunske zvučne efekte i ne podržavaju online mečeve, ali imaju jednu veliku prednost pred video igrama – ne možeš ih igrati sam. Svi smo kao klinci igrali Monopoly i 'Čovječe, ne ljuti se'. No, svijet društvenih igara vrlo je dubok i kompleksan, a igre iz našeg djetinjstva samo su vrh ledene sante tisuće i tisuće društvenih igara koje postoje i igraju se širom svijeta. Od strateških igara za dva igrača koje se igraju satima do brzih i jednostavnih igara za veselu ekipu, društvene igre su zabavan hobi kojeg svakako moraš isprobati.

Igranje s ekipom uz smijeh i zezanje sto puta je zabavnije od sjedanja ispred kompa i nabijanja po tipkovnici. Jedini problem je što su društvene igre često prilično nezgrapne. Kutije prepune sićušnih drvenih i plastičnih rekvizita, prave kolekcije kockica za bacanje, ogromne ploče za igranje… nekad je postaviti i pripremiti takvu igru pravi, pravcati podvig.

Poljska tvrtka Game Technologies vjeruje kako ima pravu stvar za sve one koji bi se htjeli igrati u društvu, a pritom nemaju namjeru vući sa sobom glomazne kutije s igrama. DICE+ je digitalna kocka za bacanja koja se pomoću Bluetooth veze povezuje sa smartfonom ili tabletom. Zaslon tableta ili mobača tako postaje ploča za igranje. DICE+ ima LED zaslon te akcelerometar, termometar i magnetometar. Bateriju je potrebno promijeniti svakih 20 sati, a ovakva hi-tech kocka košta 40 eura.

Malo previše, s obzirom da za te pare možeš kupiti neku ozbiljnu, staromodnu, društvenu igru. No, nakon što kupiš DICE+, igre ne trebaš zasebno kupovati već ih možeš besplatno preuzeti s App Storea i Google Playa. Izbor igara za sada je prilično ograničen i svodi se na backgammon, stratešku igru Supremacy, te nekoliko jednostavnih zanimacija za klince. Games Technologies tvrde kako će do kraja godine ponuditi još puno igara za preuzimanje, a među njima i neke popularne boardgame franšize. Živi bili, pa vidjeli.

Izvor

Posljednja izmjena: 26.08.2013.