bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Kotač za uredskog hrčka
‹ Fun novosti

Kotač za uredskog hrčka 31.05.

Dokazano je kako su radnici produktivniji dok stoje nego dok sjede na radnom mjestu, a svi znamo da je hodanje bolje od pukog stajanja. Zaključak nije teško izvesti – svi bi trebali hodati dok radimo. Nedostaje samo kavez kako bi 'savršeno' radno mjesto bilo kompletirano

Raditi za računalom i istovremeno nabijati kondiciju – zar to ne bi bilo sjajno? Zadnjih godina sve su popularniji stolovi koje možeš podizati kako bi, tu i tamo, odmorio stražnjicu stajanjem.

No, bez obzira na to što stojiš dok tipkaš, još uvijek si prilično nepokretan. Rade samo mozak i prstići, a ostali mišići lagano atrofiraju osam sati dnevno.

Zašto stajati kad možeš trčkarati dok radiš, baš poput hrčka? Hamster Wheel stol za stajanje koncept je kojeg su osmislili i napravili umjetnik Robb Godshaw i developer Will Donelan. Od ideje do gotovog korača za uredske hrčke nije prošlo puno vremena.

Napravili su nacrte, odlučili se za kotač promjera 2 metra i širine 60 centimetara, dok se za rotaciju brinu u postolje ugrađeni kotačići skinuti sa skateboarda.

Stvar radi savršeno, a dečki su nacrte i planova svog stola postavili online odakle ih svatko može preuzeti i napraviti svoj kotač za ured.

Napraviš li i ti ovakav kotač, želimo ti sretno i ugodno trčkaranje dok pokušavaš dovršiti projekt, ispuniti mjesečni plan ili napraviti sljedeći nemogući zadatak kojeg su pred tebe postavili šefovi.

Posljednja izmjena: 02.06.2016.
Možda će te zanimati i: