bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Lajk za malog ćelavca
‹ Fun novosti

Lajk za malog ćelavca 15.06.

Nismo fanovi Fejs fotki na kojima ekipa žica lajkove, ali ovaj put napravili smo iznimku. Kako i ne bi, kad je priča malog Isaiah Myersa iz Kanade vrijedna svakog od 2.254.573 lajka koliko ih je dobio. Pardon, 2.254.574 lajka. Ne, 2.254.575. Sorry, 2.254.576…

Žicanje lajkova na Fejsu poprimilo je razmjere prave epidemije lošeg ukusa. Žica se za sve i svašta – za mir u svijetu, za raznorazne društvene akcije, a najgori su vjerojatno oni koji lajkove žicaju iz čista mira. Svijet se ne vrti oko Facebooka i lajkanja, ali neki, izgleda, to nikad neće shvatiti.

Ipak, nije svaka 'lajk' kampanja potpuno besmislena, a Facebook ponekad može poslužiti kao platforma za davanje podrške pravim stvarima i pravim ljudima. Pravi primjer za to je Isaiah Myers iz Kanade. Naime, devetogodišnjeg dječaka otac je početkom ovog mjeseca ošišao 'na nulu'. Nije bila riječ o nikakvoj kazni već je nova frizura malog Isaiaha čisto praktične prirode – stiglo je ljeto i svi 'ćelavci' znaju kako je kosa za vrijeme ljetnih vrućina samo nepotreban i nezgodan 'ukras' na glavi. Ošišaš se na nulu i nemaš brige oko znoja, pranja, peglanja, češljanja, vjetra, sušenja i sveg ostalog što ide uz kosu.

Praktično, ali i povod za izrugivanje školskih kolega. Ponukana suzama svog sina, Bekcy Mayers, Isaiahina majka, odlučila je uzeti stvari u svoje ruke. Fotografirala je sina s novom frizurom i fotku postavila na Fejs uz poruku: 'Isaiaha su danas gnjavili u školi zbog nove frizure. Rekla sam da ću staviti njegovu fotografiju na Facebook da vidim koliko će lajkova dobiti. Ja mislim da je baš zgodan ovako ćelav. Oraspoložite mog dječaka', napisala je Becky 5. lipnja.

Odgovor internetske zajednice bio je potpuno neočekivan. U slijedećih devet dana, fotografiju tužnog dječaka lajknulo je više od 2.200.00 ljudi iz cijelog svijeta. Mnogi su ostavili i riječi podrške, poput Mary Bailes koja je napisala: 'Neki od najzgodnijih muškaraca na svijetu su ćelavi. Istu frizuru imaju moj sin i unuk. Mi je zovemo 'peri i vozi'. Drži se, izgledaš super!'

Strategija je upalila i podrška je vratila osmijeh na lice malog Isaiaha. 'Bok. Ja sam Isaiah i gnjavili su me zato što sam se ošišao. Hvala na svim lajkovima. Prvo sam mislio da moja nova frizura nije cool, ali sad znam da je', kaže Isaiah u video poruci.

Kao šećer na kraju, stigao je telefonski poziv direktora škole koji je obećao kako će se pobrinuti da učenici koji su gnjavili Isaiaha budu kažnjeni u skladu sa školskim propisima.

Nego, jesi i ti možda čuo ili čula neku sličnu priču iz koje pršte optimizam i vjera u ljude? Podijeli je s nama na našoj web stranici Dnevna doza optimizma. Možeš osvojiti i nagrade, ali to je manje važno. Važno je dijeliti kako nitko ne bi ostao bez svoje dnevne doze optimizma.

Posljednja izmjena: 16.06.2013.