bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Lindsay Lohan tuži GTA
‹ Fun novosti

Lindsay Lohan tuži GTA 03.07.

Grand Theft Auto V do sada je svojim tvorcima donio milijarde dolara. Potpuno zasluženo, iako je sve više onih koji tužbama pokušavaju otrgnuti svoj dio GTA V 'kolača'. Među njima je i Lindsay Lohan koji tvrdi kako je jedan lik u igri njena slika i prilika

Kad su se Avengeri probili na treće mjesto najgledanijih filova svih vremena, iza Avatara i Titanica, s ukupnom zaradom od 1,5 milijardi dolara, svi su se raspisali o tome kako da su negdje sletjeli vanzemaljci. Impresivna svota, ali to je ništa naspram love koja se okreće u svijetu videoigara.

Tamo je pokoja milijarde zarade očekivan prihod kad su u pitanju serijali poput Call of Duty ili Grand Theft Auto. Recimo, zadnji, peti GTA nastavak samo je u prvom danu prodaje zaradio više od 800 milijuna dolara! Igra je srušila sedam Guinessovih rekorda, još uvijek se odlično prodaje, a verzije za PC te Playstation 4 i Xbox One tek trebaju izaći na tržište.

Uglavnom, GTA V je svoje tvorce iz Rockstar Gamesa učinio još bogatijima. No, tolika količina love privlači razne sumnjive likove, željne lake zarade. Među njima je i Karen Gravano, kćerka mafijaša Salvatorea Gravana. Karen je u veljači podnijela tužbu protiv Rockstara, tvrdeći kako je jedan od sporednih likove u GTA V temeljen na njenoj životnoj priči. Za takvo što, Karen traži odštetu od 40 milijuna dolara.

Teško da će tužba Karen Gravano proći na sudu, ali zato bi više sreće mogla imati Lindsay Lohan. Naime, glumica također tvrdi kako su Rockstar Games iskoristili njezin lik u igri, i to bez njenog pristanka. Lindsey se prepoznala u Lacey Jones, karakteru iz igre za kojeg tvrdi da izgleda poput nje, oblači se isto, te da ima vrlo sličan glas.

GTA franšiza je poznata po parodiranju pop kulture, ali su isto tako odvjetnici Rockstara poznati po tome što ne gube ovakve parnice. Još uvijek nije poznato što Lindsay točno traži od Rockstara u ime odštete, ali ne bi nas začudilo da je u pitanju pozamašna svota zelenih novčanica.

Ništa, idemo i mi još jednom odigrati GTA V i pokušati pronaći nekog tko nam sliči. Ustvari, kad malo bolje razmislimo, prije ćemo takvu njušku pronaći u prethodnom nastavku.

Izvor 

Posljednja izmjena: 03.07.2014.
Možda će te zanimati i: