bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ljubav je veća online?
‹ Fun novosti

Ljubav je veća online? 04.06.

Ako tražiš pravu ljubav možda bi trebao okušati sreću online. Naime, izgleda da su brakovi sklopljeni putem online poznanstava sretniji i stabilniji od ostalih. Internetska ljubav pokazala se najboljom

Rezultati istraživanja objavljeni u 'Proceedings of the National Academy of Sciences' pokazuju da je 35 posto sklopljenih brakova u Americi započelo upoznavanjem putem interneta. Većina se takvih parova upoznala na raznim društvenim mrežama ili putem chata, ali 45 posto parova vezu je započelo na nekom specijaliziranom sajtu za sklapanje poznanstava.

Istraživanje je obuhvatilo 19.000 ljudi koji su se vjenčali od 2005. do 2012. godine. Najvažnija stvar u cijeloj priči je kako online parovi, prema podacima iz istraživanja, imaju sretniji bračni život te da je manja šansa kako će se razvesti. 

U čemu je tajna? Je li na internetu naprosto veći odabir i samim tim veća šansa da ćeš pronaći srodnu dušu? Upravo tako, tvrdi Neil Clark Warren, CEO stranice za sklapanje poznanstava, eHarmony: 'Broj kandidata na internetu daleko je veći nego u lokalnom kafiću, u crkvi ili broj prijatelja tvojih prijatelja'. Zakon velikih brojeva.

Stručnjaci se slažu kako je studija impresivna, iza nje stoje respektabilni znanstvenici, ali problem predstavlja što je izradu istraživanja platila upravo tvrtka kojoj ovakvi rezultati savršeno odgovaraju – eHarmony. Marketinški trik ili istina? Teško je pravilno rasuditi kad je u pitanju ljubav.

Izvor

Posljednja izmjena: 04.06.2013.