bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Londonski djedica tužio Apple i pobijedio
‹ Fun novosti

Londonski djedica tužio Apple i pobijedio 03.12.

Napokon pronađeš ljubav svog života, vjenčate se, odete na medeni mjesec na tropski otok i svaki trenutak sreće zabilježiš kamerom na iPhoneu. No, u jednom trenutku iPhone rikava, ti ga odneseš u Apple Store na popravak, a oni ti obrišu sve fotografije s uređaja bez backupa

Priča iz uvoda dogodila se 68-godišnjem Dericu Whiteu iz Londona. Njemu su u lokalnom Apple Storeu, prilikom servisiranja, obrisali sve podatke s iPhonea bez da su napravili backup ili ga bar pitali za dopuštenje.

Među izgubljenim podacima bilo je na tisuće fotografija koje je nesretni djedica snimao zadnjih godina. Najviše mu je žao fotografija i videa s medenog mjeseca na Sejšelima prošle godine, pogotovo filmića na kojem mu kornjača gricka prst. :)

Gospodin White je bez pardona tužio Apple i zatražio odštetu u iznosu od 5.000 funti. Nakon sudskog procesa koji je trajao punih 12 mjeseci, sud je presudio kako Apple mora platiti 2.000 funti, što nije loš rezultat kad čuješ da mr. White nije imao odvjetnika već je sve pravne peripetije obavio sam.

'Napravio sam ovo za obične ljude i poručujem svima koji imaju primjedbi na poslovanje Applea – ne dajte da vam šefuju i da vas ignoriraju', pobjedonosno je objavio djedica lokalnim medijima.

Kaže kako novac od odštete planira potrošiti na odmor u Cornwallu dok su u Appleu mudro šutjeli na sve novinarske upite o ovom slučaju.

Iako je zaposlenik Apple Storea pogriješio kad Whitea nije pitao za backup, ništa od ovoga ne bi se dogodilo da je naš junak bio spojen na iCloud ili neki drugi cloud servis.

Tebi takvo što ne moramo govoriti, pošto već imaš backup. Imaš ga, right?

Izvor

Posljednja izmjena: 03.12.2015.
Možda će te zanimati i: