bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Lumia 535 - jeftina i dobra
‹ Fun novosti

Lumia 535 - jeftina i dobra 10.11.

Početkom tjedna pojavila se prva Lumia bez Nokia prefiksa. Nokia je prošlost, a Lumia budućnost i s tim se moramo pomiriti, sviđalo nam se to ili ne. Srećom, Lumia 535 odličan je mobitel pa ćemo nestanak Nokije preboljeti lakše nego smo mislili

Ok, sad je i službeno – Microsoft je odlučan u namjeri da postane ravnopravan Appleu i Googleu kad su u pitanju mobilni telefoni. Dovoljno je pogledati novu Lumiu 535 koja je u ovom trenutku vjerojatno 'best buy' mobitel na tržištu.

Microsoft je odlučio raskrstiti s jeftinim smartfonima koji su obično toliko hardverski slabi da od njih nema previše koristi. Lumia 535 jeftin je mob, ali po hardverskim specifikacijama bliže je nekakvoj srednjoj klasi nego uređajima za jednokratnu upotrebu.

Za usporedu, posudili smo ovu tablicu usporednog prikaza 535 i 'stare' Lumije 630:

Najveća novost je 1GB RAM-a, što je u prošlosti bilo rezervirano isključivo za 7xx i jače Lumije. Nova je i prednja 5MP kamera, neophodni dodatak u današnje vrijeme zaluđenosti selfiejima.

Veći zaslon, veća rezolucija, LED bljeskalica i dugotrajnija baterija također su poboljšanja u odnosu na prethodnika, a jedini 'minus' je nešto slabiji procesor. No, WindowsPhone ionako nema previše 'bijesnih' igara koje do maksimuma iskorištavaju hardverski potencijal uređaja tako da 99% korisnika neće niti osjetiti razliku zbog nešto slabijeg procesora.

Najbolje u cijeloj priči je cijena. Lumia 535 stoji nekih 110 eura. a prvo će u prodaju u Rusiji, Kini, Ukrajini… U EU stiže početkom slijedeće godine, ali do Božića će sigurno osvanuti na mnogim internetskim trgovinama i u našim oglasnicima. S cijenom ispod 1.000 kuna, ovo je zbilja mobitel kojeg se isplati kupiti.

Posljednja izmjena: 12.11.2014.
Pitanja i komentari
  • fraLuka 17.01.2015. 12:32
  • Kad će već biti u slobodnoj prodaji kod nas.
  • 0 Odgovora
  • aoc15 13.11.2014. 10:32
  • Ako i dodje do bonbona,biti će sigurno skupa,odnosno koštati jednako ili više nego što će biti u slobodnoj prodaji.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)