bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Majica za online generaciju
‹ Fun novosti

Majica za online generaciju 06.08.

Što bi dao da imaš majicu kojoj svaki dan možeš promijeniti izgled, tweetati i fotkati pomoću majice, pa čak i puštati muziku preko skrivenih zvučnika ugrađenih u samu majicu? Nećeš vjerovati, ali takva majica uistinu postoji

Mikrofon, zvučnici, LED display, kamera i akcelerometar ugurani u običnu majicu, a sve to može se kontrolirati putem iPhonea - novi je koncept engleske tvrtke CuteCircuit. Ova konfekcijska kompanija udružila se s poznatim proizvođačem viskija, Ballantine's-om, kako bi napravili prvu interaktivnu majicu koja se može programirati u cilju ostvarivanja digitalne kreativnosti, a da se pritom bez problema može oprati u perilici rublja. Majica, nazvana tshirtOS, još uvijek je koncept, ali ozbiljno se razmišlja o serijskoj proizvodnji, pogotovo nakon iznimno pozitivnih reakcija na društvenim mrežama.

tshirtOS može prikazivati tweetove ili glazbene spotove putem ugrađenog displaya, može snimati fotke iz 'trbušne' perspektive te ih potom dijeliti preko Instagrama, može poslužiti kao priručni ekran za čitanje bonbon bloga na plaži, a sve funkcije tshirtOS-a nadzire iPhone aplikacija.

Tehničke specifikacije prilično su impresivne – ugrađena kamera široka je samo 2,5 milimetara, display se sastoji od preko 1.000 LED lampica, a od 'kablovinja' tu su USB i utor za slušalice. No najvažniji podatak -onaj hoće li se thsirtOS proizvoditi i u crnoj boji - nismo uspjeli saznati.

Posljednja izmjena: 06.08.2012.