bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Malo nas je, al' nas ima
‹ Fun novosti

Malo nas je, al' nas ima 22.06.

Twitter svi možemo koristiti zahvaljujući smartfonima, ali rijetki to čine. Ako pogledaš na kartu svijeta, na kojoj su označeni Twitter korisnici, vidjet ćeš da je veći dio Hrvatske 'crna rupa'. No, još uvijek smo veći 'tviteraši' od susjeda

Koristiš li Twitter? Ako je odgovor potvrdan, daj pet, a ako si odgovorio negativno, moramo te upitati: Zašto? Imaš smartfon, računalo, a nemaš Twitter korisnički račun. Nema razloga da se ne priključiš stotinama milijuna tviteraša i ne otkriješ servis koji ti možda neće promijeniti život, ali će ti sigurno olakšati komunikaciju i približiti ljude za koje nisi mislio da ćeš ih ikad upoznati, a kamoli komunicirati s njima.

Mnogi slavni imaju svoj službeni Twitter račun putem kojeg komuniciraju s medijima i sa svima nama. Samo na Twitteru možeš u par rečenica odbrusiti Paris Hilton ili dovesti američkog predsjednika u nepriliku. Nažalost, naše poznate face slabo koriste Twitter pa je to jedan od razloga zašto ovaj servis kod nas nije toliko popularan kao na Zapadu. Bilo bi sjajno da se možeš prepucavati s Vakulom oko vremenske prognoze ili sugerirati Štimcu u poluvremenu utakmice koga da zamijeni. Istina, Štimac ima Twitter račun, ali ga ne koristi već mjesecima. Možda baš zato da mu 4 milijuna selektora ne počne slagati momčad? :)

Ne služi Twitter samo za prepucavanja s poznatima. Putem Twittera najprije ćeš saznati najnovije vijesti, a ubrzo ćeš se osjećati kao da znaš kako cijeli svijet 'diše', o čemu se piše, govori, što je fora, a što ne. Twitter je sjajno oruđe, samo ga treba znati koristiti. Upamti, svijet ne zanima što si danas jeo za ručak i koliko je stupnjeva jutros bilo u tvom dvorištu, ali će ga sigurno zanimati kad vidiš ili uradiš nešto zanimljivo.

Zašto ovoliko hvalimo Twitter? Pa, zato što je super, ali i zato što, sudeći prema karti svijeta na kojoj se vidi koliko se tvita s mobilnih uređaja, Hrvati slabo koriste ovaj servis. Pogledaj sam. Sve crno, osim Zagreba i par 'točkica' kod Rijeke, Osijeka, Splita, Dubrovnika i Zadra. A sad pogledaj Zapadnu Europu, istočnu Aziju i Sjevernu Ameriku. Pravi light show!

Kod ove karte fora je što možeš zumirati praktički sve do razine plana grada. Pokušaj i možda ugledaš crvenu ili zelenu točkicu, negdje u svojoj ulici, blizu svoje adrese. Možda je to baš tvoj mobitel i tvoj tvit kojeg si poslao u veliki Twitter svijet.

Posljednja izmjena: 22.06.2013.
Pitanja i komentari
  • partwish 23.06.2013. 13:00
  • Prema ovome, u Sjevernoj Koreji čak ni Ki Jon Un ne zna za twitter! :D Super mi je ta razlika na karti između dvije Koreje. Ja twiter koristim pretežno za komunikaciju s SZK, prvenstveno s bonboncima. ;) Inače nemam druge društvene mreže, jednostavno ih ne volim.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)