bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Metalska posveta video-igrama
‹ Fun novosti

Metalska posveta video-igrama 31.05.

Jules Conroy studira klasičnu gitaru i obožava igranje. Dvije životne ljubavi spojio je u 17-minutnom YouTube videu, prikazavši povijest glazbe u video-igrama od Ponga do današnjice. Obavezno poslušati, sve ako se i ne igraš

23-godišnji Jules Conroy od malih nogu obožava gitare i video-igre. Prva ljubav mu je postala životnim pozivom. Trenutno pohađa studij klasične gitare kod Phillipa de Fremeryja, učenika velikog Andresa Segovije, a u slobodno vrijeme 'praši' po klubovima kao jazz i metal gitarist.

No, uz sve naporno vježbanje i učenje, Jules uvijek pronalazi vremena za drugu, veliku opsesiju, video-igre. Zadnjih godina na svoj je YouTube kanal postavio mnoge obrade slavnih kompozicija iz mnogih igara, a za veliko finale napravio je 17-minutni video u kojem je nadmašio samog sebe.

'YouTube sam počeo koristiti, jer sam si zadao izazov prema kojem svaki tjedan moram napraviti cover neke melodije iz poznate video-igre. Ispostavilo se da ću to raditi pune tri godine, a ovaj je video moj veliki finale', objašnjava Jules.

Trebalo mu je samo osam dana da osmisli kompoziciju i snimi video, a rezultat je prilično impresivan, pogotovo za gamere. Čak i oni koji se ne igraju, prepoznat će mnoge melodije, poput Pac-Mana, Super Marija, Baba Yetu iz Civ IV i mnoge druge. Naravno, bilo je nemoguće ugurati sve gaming hitove u 17 minuta, ali i ovo je više nego dovoljno.

Ako ne voliš metal i gitare, svejedno pogledaj video, jer ćeš u par navrata vidjeti Julesa kako svira akustičnu gitaru i okarinu. Što je to okarina, pitaš? Očigledno nikad nisi igrao Zeldu. :)

 

Posljednja izmjena: 31.05.2014.
Možda će te zanimati i: