bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Milijun eura, molim
‹ Fun novosti

Milijun eura, molim 06.04.

Piotr Krol iz Švedske potpuno je krivo shvatio način funkcioniranja društvenog financiranja. Umjesto da predstavi projekt ili proizvod za kojeg onda traži novac, on je izabrao kraći put do bogatstva – samo mu pošalji lovu

Sjećate se Alexa Tawa, engleskog studenta koji je 2005. godine prodavao piksele na svojoj web stranici kako bi skupio lovu za studiranje? Uspio je i postao internetskom senzacijom, a njegov originalan način bogaćenja pokušali su kopirati mnogi, uglavnom neuspješno. Najnoviji, takav online 'žicaroš', stiže nam iz Švedske.

Poljak Piotr Krol živi u Švedskoj, a ako ćemo mu vjerovati, život na sjeveru nije nimalo lak. Tu su režije, stanarina, automobil, računalo… cijelo čudo troškova o kojima mi, 'obični' surferi kao pojma nemamo. I tako naš Piotr, umjesto da se prihvati posla, odluči pokrenuti veliku online kampanju prikupljanja novca.

Napravio je web stranicu, tu su i Twitter te Fejs, a sve kako bi dobri ljudi iz cijelog svijeta nesretnom 29-godišnjaku pomogli da dođe do prvog milijuna. Ne misliš valjda da će Piotr te novce spiskati? Naravno da neće! Lijepo je na svom webu objasnio kako planira kupiti bicikl, laptop, pohađati tečajeve programiranja i izrade ventilacijskih sustava, kupiti stan, auto i tako to.

Piotr tvrdi kako je u braku te da nema novca zbog toga što zajedno sa suprugom pomaže drugima u nevolji dok njima ne pomaže nitko. Navodi kako je nedavno ostao bez posla te moli sve ljude dobrog srca da mu pošalju par eura, bilo putem PayPala ili drito na tekući račun u banci. Do sada je skupio čak 23 eura, što je 23 eura više nego što smo bili uvjereni da će dobiti.

Naravno, sve ovo djeluje prilično šašavo pa sumnjamo da je u pitanju neki internetski trol koji je izmislio lik Piotra Krola kako bi se zabavio i zaradio. A možda Piotr zbilja postoji i u nekoj garsonjeri, u hladnoj Švedskoj, svake minute provjerava stanje računa da sazna je li se već obogatio?

Posljednja izmjena: 07.04.2014.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • ratko 18.04.2014. 12:51
  • Nije lako zaraditi novac. Moja se obitelj bavi već 3 generacije turizmom, i to ti je rad, učenje i ulaganje. I onda tek kad je gost zadovoljan možeš bit i ti zadovoljan.
    Ako je nekom usput Podgora, posjetite nas:
    http://www.apartmani-boric.hr/
    I naučite nešto o mjestu, možda i o Hrvatskoj što niste znali...
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)