bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Mobilni 'ledeni izazov'
‹ Fun novosti

Mobilni 'ledeni izazov' 25.08.

'Ice Bucket Challenge' je zaludio cijeli svijet. Pa kad mogu svi, od poznatih do anonimaca, zašto ne bi mogli i mobiteli? Samsung Galaxy S5 pokazao je da se ne boji leda i pritom izazvao iPhone, HTC One te Nokia Lumiju 930. Čekamo odgovor

'Ledeni izazov' je krenuo, a gdje bi drugdje, nego u Americi. Započeli su ga golferi kako bi skrenuli pozornost na Amiotrofičnu lateralnu sklerozu (ALS), ubrzo su ga prihvatili ostali sportaši širom Amerike, pa poznate tv face i ostalo je povijest.

I naše zvijezde i zvjezdice svako malo se polijevaju ledenom vodom i pritom izazivaju kolege, ali lagano sumnjamo da mnogi to rade samo kako bi došli u medije. Pritom zaboravljaju da ideja ledenog izazova nije naslikavati se po društvenim mrežama i zabavljati se, već donirati novac za istraživanje ALS-a i njegovo liječenje.

Globalnoj pomami nisu mogli odoljeti niti marketinški stručnjaci Samsunga koji su u izazov uključili Galaxy S5. Naravno, pritom nam indirektno poručuju kako je njihov mobitel otporan na vodu.

No, isto ne vrijedi za iPhone 5, HTC One i Lumiju 920 koje je Galaxy S5 mudro 'izazvao'. Službenog odgovora nema, iako su novinari sa S Channela samoinicijativno odlučili prihvatiti izazov. HTC One i Lumija 920 su preživjeli zalijevanje hladnom vodom iako nemaju vodonepropusni IP67 certifikat, poput Galaxyja.

Zanimljivo, Galaxy S5 u svom izazovu nije spomenuo Sony Xperiju Z2, uređaj koji može izdržati polusatno kupanje, a kamoli ne polijevanje ledom. Bit će da su zaboravili. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 25.08.2014.