bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Modno osviješteni mobači u gaćicama
‹ Fun novosti

Modno osviješteni mobači u gaćicama 21.10.

Ako je i tvoj mobitel gol-golcat, onda si totalno van modnih trendova. Japanci takvih problema nemaju. Naime, tamo se ove godine prodalo više od milijun silikonskih gaćica za mobitele. Japanci – da ih nema, trebalo bi ih izmisliti

Zima ide, a mob ti je bez gaća. Nije te bed što se tvoj smartfon smrzava svaki put kad ga izvadiš iz džepa? Osim toga, pomisli samo koliko mu je neugodno kad ga izvadiš, onako golog, negdje na ulici, pred gomilom nepoznatih ljudi. Naravno da mu nije svejedno!

Nije svejedno niti Japancima koji svoje smartfone doslovno oblače u specijalno dizajnirane silikonske gaće. Proizvođač igračaka Bandai u ožujku je proizveo prvi par ovakvih gaćica, nazvanih SMART PANTS. Fora igračka uskoro je prerasla u pravi modni hit među mladim Japancima i danas praktički svaki klinac u Zemlji izlazećeg sunca ima nekoliko gega za svoj smartfon.

SMART PANTS su umotvorina 27-godišnjeg dizajnera Hisashi Moriuchija. Kaže kako je na ideju došao nakon kraćeg 'brain storminga' s kolegom: 'Šef me zatražio da osmislim neki zabavan proizvod za prodaju u automatima. Pomislio sam kako bi bilo fora obući svoj iPhone u donje rublje'.

Stvar je u funkcionalnosti, tvrdi Hisashi: 'Namjena ovih gaćica je zaštita Home tipke na mobitelu. Ljudi nose gaće kako bi pokrili i zaštitili seksualne organe, najosjetljivije dijelove tijela. Isto vrijedi i za mobitele koji uglavnom imaju Home tipku na istom mjestu'. Logično, zar ne?

No, Hisashi ipak priznaje kako su gaćice 'prvenstveno stvorene kako bi bile zabavne', te dodaje: 'Odlična su tema za započinjanje razgovora, koštaju samo 200 yena (2 dolara) i savršen su poklon za ekipu'.

Bandai je dosad izdao četiri kolekcije SMART PANTS-a, a zadnja, koja se u automatima za prodaju pojavila prošlog mjeseca, ima i XL gaće za tablete, bokserice pa čak i suknjicu za smartfon. Nakon osvajanja Japana, planira se pohod i na svjetska tržišta koje već lagano zasipaju jeftine kopije smartfon gaćica iz Kine. Znaš što to znači – moći ćeš ih uskoro kupiti i na tržnici ili China shopu u svakom selu.

Izvor

Posljednja izmjena: 21.10.2013.
Možda će te zanimati i: