bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Moj tablet i ja, kuhara smo dva
‹ Fun novosti

Moj tablet i ja, kuhara smo dva 27.01.

Nismo paranoični, ali ovi tableti nas sve više zabrinjavaju. Ima ih posvuda! U našim su torbama, na radnim stolovima, u rukama su nam kad ležimo u krevetu, na WC-u, blizu su dok pokušavamo kuhati…

Upravo smo provjerili i još uvijek ne vjerujemo. Naime, prvi je iPad, tablet koji je pokrenuo revoluciju, pušten u prodaju prije nešto manje do četiri godine (travanj 2010.). Četiri godine, a čini nam se kako su tableti s nama puno duže. Sigurno se sjećaš prvog iPada i poprilične skepse koja ga je pratila u masovnim medijima. Te 'kome to treba', te 'što će ti tablet uz mobitel', te 'preskupo je i preglupo'. Ovakvih rečenica čuli smo i pročitali na stotine, a danas, nepune četiri godine kasnije, skoro svi imaju tablete.

Androidni i iOS tabletni uređaji osvajaju sve pore našeg, svakodnevnog života, a izgleda da su slijedeće na redu naše kuhinje. Tablet je kao stvoren da smanji gužvu na kuhinjskim policama i olakša nam život pri tako 'kompleksnim' radnjama kao što su kuhanje jaja ili pravljenje sendviča.

Postoji već popriličan broj tabletima srodnih uređaja za pomoć pri kuhanju, a jedan od najzanimljivijih je Netchef G2. Ukratko, Netchef je tablet 'zarobljen' u plastičnom kućištu sa zvučnicima. Nije namijenjen nošenju u ruci, ali je zato otporan na toplinu, vodu i sve ostale kuhinjske 'opasnosti'.

Dolazi s više od 500 recepata, zajedno s 'korak po korak' uputama i slikama, spremljenih na 4GB integrirane memorije, a čita do 32 giga vanjske memorije. Čim se spojiš na net, putem Wi-Fi veze, G2 će dobiti pristup dodatnim receptima (više od 2.000). Osim toga, putem web preglednika uvijek možeš pronaći nove ideje za kuhanje na bezbrojnim kulinarskim web stranicama.

Kad jelo ubaciš u pećnicu, na Netchefu možeš pustiti neki film ili seriju, a puštanje glazbe za kuhanje i chillanje, bilo putem mp3-ica ili nekog streama, se podrazumijeva. Spomenimo i ugrađeni konverter mjernih jedinica, prednju kameru za video chat te štopericu koja će paziti da ti jelo ne izgori.

I na kraju, cijena. 279.99 dolara sigurno će ohladiti brojne potencijalne kupce, ali znaš što kažu: 'Nema toga što Amerikanac prodaje, a da Kinez ubrzo ne iskopira i počne prodavati po 5-6 puta nižoj cijeni.'

Posljednja izmjena: 27.01.2014.
Možda će te zanimati i: