bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Na tebi majica, na majici ikone, a ikone…
‹ Fun novosti

Na tebi majica, na majici ikone, a ikone… 26.04.

Nije daleko dan kad će univerzalni prevoditelji postati nešto najnormalnije, još jedna usluga koju koristimo na našim mobitelima poput Google Mapsa ili YouTubea. U međuvremenu, dok čekamo da tehnologija dođe do tog stupnja razvoja, snalazimo se na razne načine, a ovaj je baš fora

Ako putuješ malo dalje od Jadrana ljeti i bh. skijališta zimi, onda znaš da je za uspješno sporazumijevanje neophodno znanje stranih jezika. Čim ih više znaš – tim bolje.

Engleski često nije dovoljan pa ti onda ne preostaje ništa drugo nego zagrijati stolicu i naučiti novi jezik ili se pak naoružati strpljenjem dok na mobitelu pokušavaš prevesti 'Oprostite, kako da dođem od ovog opskurnog restorana za kojeg na TripAdvisoru kažu da poslužuje najbolji kebab zapadno od Drniša?'.

Postoji i treća opcija – počni se odijevati u švicarskom IconSpeaku. Riječ je o tvrtki i istoimenom modnom brendu kojeg su pokrenula tri prijatelja iz Švicarske.

Florian Nast, George Horn i Stefan Strei shvatili su nakon povratka s odmora u Vijetnamu, gdje su izgubili dobar dio dan pokušavajući objasniti lokalnom mehaničaru što nije u redu s njihovim motociklom, da nam je komunikacija na različitim jezicima još uvijek prilično šepava, tehnologiji usprkos.

Mislili su, mislili i smislili fora način za uspostavljanje brze, osnovne komunikacije na bilo kojem jeziku.

Osmislili su liniju odjeće, prepoznatljive po 40 ikona koje se nalaze otisnute na prsima majica s kratkim i dugim rukavima, siledžijkama i hudicama koje možeš naručiti online u raznim bojama.

Ikone autobusa, policajca, signala za Wi-Fi i još 37 znakova prepoznatljivih širom svijeta trebale bi neuspješnu verbalnu komunikaciju pretvoriti u uspješni dogovor koji se svodi na pokazivanje prstima na određenu ikonu.

Jednostavno i bez potrebe za napajanjem, gadgetima, mobilnim mrežama i čime sve ne. Ovako ti trebaju samo majica i veš-mašina. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 26.04.2016.
Možda će te zanimati i: