bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Nakon 40 godina pronašao sina preko Fejsa
‹ Fun novosti

Nakon 40 godina pronašao sina preko Fejsa 27.04.

Američki vojnik Jerry Quinn 1973. u Vijetnamu je ostavio djevojku i tek rođenog sina. 40 godina kasnije krenuo je u potragu za sad već odraslim sinom. Proputovao je cijeli Vijetnam bezuspješno ga tražeći i na kraju ga našao zahvaljujući Facebooku

Povlačenje Amerikanaca iz Vijetnama bilo je često prilično konfuzno. Mnogi vojnici u toj su zemlji pronašli djevojke, neki se oženili i zasnovali obitelji. Jerry Quinn bio je jedan od njih. Imao je djevojku Vijetnamku koja mu je rodila sina. No, Jerry se uskoro vratio u Ameriku i iako tvrdi kako je sa sobom htio povesti djevojku i sina, oni su ostali u Vijetnamu.

Naravno da je Jerryja godinama grizla savjest. Pitao se što se dogodilo i desetljećima kasnije odlučio je krenuti u potragu za sinom kojeg je vidio tek kao novorođenče. Otputovao je u Vijetnam, a društvo mu je pravila filmska ekipa BBC-ja koja je snimala dokumentarac o njegovoj potrazi.

Pronašao je bivšu djevojku, ali ona nije znala što se dogodilo s dječakom. Naime, ostavila ga je s prijateljima, jer se bojala reperkusija pobjedničke vojske Sjeverog Vijetnama. Bez traga i nade, Jerry se obeshrabren vratio kući.

Ne znajući više što da radi postavio je par starih fotografija iz Vijetnama na Facebook i zamolio sve da mu jave znaju li 40-godišnjeg muškarca s prezimenom Bui, kako se prezivala i njegova majka, bivša djevojka Jerryja Quinna.

Prolazili su tjedni sve dok Gary Bui iz Novog Meksika nije ugledao Jerryjev post na Fejsu, zahvaljujući tome što ga je 'lajkao' jedan od njegovih prijatelja. Prepoznao je fotografije, jer ih i je sam čuvao – jedinu uspomenu na biološke roditelje koje nikad nije upoznao.

Naime, nakon što ga ja majka ostavila na brizi prijateljima, oni su ga neko vrijeme skrivali u džungli, potom je boravio u sirotištu da bi na kraju, zajedno s još 26.000 djece - potomaka američkih vojnika, bio prebačen u SAD.

Odrastao je s posvojiteljima, a prepoznavši fotografije svojih roditelja na Facebooku, odlučio se javiti Jerryu, Njih dvojica napokon su se upoznali, a Jerry je potom na Fejsu objavio slijedeće: 'Garry Bui je mrak sin. Blagoslovljen sam što ga napokon imam u svom životu'.

Život uvijek napiše najbolji happy end, zar ne?

Izvor

Posljednja izmjena: 30.04.2014.
Možda će te zanimati i: