bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Neka bude zmaj
‹ Fun novosti

Neka bude zmaj 10.01.

Prekjučer smo pisali o maloj Australki koja je za Božić poželjela zmaja. Znanstvenici koje je zamolila za pomoć, ne samo da su odgovorili na službenom blogu, već su par dana kasnije 'stvorili' zmaja i poslali ga maloj Sophie

Sedmogodišnja Sophie Lester iz Australije ipak će dobiti zmaja kojeg već dugo priželjkuje. Njeno pismo znanstvenicima u australskoj Saveznoj agenciji za znanstvena istraživanja (CSIRO) palo je u prave ruke.

Naime, nakon što su znanstvenici odgovorili Sophie na službenom blogu te obećali kako će u budućnosti ozbiljnije prionuti istraživanju zmajeva, samo par dana kasnije iz CSIRO laboratorija izašao je skoro, pa pravi zmaj.

Toothless je plav, ne riga vatru i nije živ, ali je strašno fora. Isprintan je 3D tehnologijom u potpunosti je izrađen od titana, a 'rođen' je u CSIRO laboratoriju 22 u Melbourneu. Inače, ovaj laboratorij posvećen je isključivo tehnologiji 3d printanja i tamo su već printane razne inovacije poput biomedicinskih implantata, dijelova za svemirske letjelice i sl.

'Titan je ekstremno čvrst i lagan materijal pa Toohless ne bi trebao imati problema pri letenju', izjavio je šef laboratorija, Chad Henry. Zmaj je nakon printanja i prigodnog fotografiranja, zapakiran i poslan Sophie u Brisbane.

Odličan PR australskih znanstvenika koji je usrećio malenu djevojčicu. Svaka čast!

Izvor

Posljednja izmjena: 10.01.2014.
Možda će te zanimati i: