bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Netko to do gore vidi sve
‹ Fun novosti

Netko to do gore vidi sve 30.12.

Pogledaš gore i vidiš nebo. Plavo, zvjezdano ili naprosto ovo, sivo, zimsko. Nebo je prekrasno, ali puno bolji pogled imaju oni odozgo. Astronauti i sateliti u orbiti ove su godine uslikali mnoštvo sjajnih fotki majčice Zemlje. Pogledaj

Krajem svake godine odajemo počast svemu i svačemu. Radimo liste naj događaja, faca, filmova, igara i čega sve ne. Sve su to uglavnom prolazne stvari koje ubrzo zaboravimo. Tužno je da jednako tako zaboravljamo odati počast i pozdraviti jedinu, nezamjenjivu nam Zemlju.

Živimo ovdje cijeli život i Zemlju uzimamo zdravo za gotovo, kao konstantu koja će potrajati dugo nakon što nas ne bude. No, naučili smo da je naš planet puno više od stjenovite kugle koja se okreće oko Sunca. Zemlja, to smo svi mi, sav biljni i životinjski svijet, vjetrovi, mora, planine, sve oko nas.

Ne pripazimo li, mnogi od ovih prekrasni prizora uslikanih iz svemira, mogli bi nestati zauvijek. Pogledaj sjajne fotke koje su ove godine snimili astronauti i sateliti iz orbite i uvjeri se da je naš planet najljepši prizor u svemiru. Slobodno klikni na fotku za prikaz u većopj rezoluciji.

Pješčane dine, Australija
 

Oblaci nad Kalifornijom
 

Južni dio Grenlanda
 

Zaljev princeze Charlotte, Australija
 

Rijeka Taz, Rusija
 

Istočni Kazahstan

Izvor i još puno sličnih fotki u visokoj rezoluciji.

Posljednja izmjena: 30.12.2013.
Možda će te zanimati i: