bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Nije NLO nego obična stijena
‹ Fun novosti

Nije NLO nego obična stijena 19.06.

'Otkriven NLO na dnu Baltika!', 'Tajanstveni objekt na dnu Baltičkog mora',... samo su neki od naslova kojima nas ovih dana zasipaju internetski mediji. E pa, nije leteći tanjur već obična 'kamenčuga'

Ljeto je stiglo. Osim po paklenim vrućinama to ćeš skužiti i po sve većem broju nevjerojatno naivnih, da ne kažemo glupih, vijesti koje zauzimaju medijski prostor. Inače, ljeto se u svijetu novinarstva naziva i 'sezonom kiselih krastavaca', a ovo ljeto moglo bi ostati upamćeno kao 'sezona kamenih NLO-a'.

Naime, krajem prošlog tjedna internetski mediji širom svijeta objavili su priču o tome kako su švedski ronioci lani snimili neidentificirani objekt dug oko 60 metara na dnu Baltičkog mora. Neobičan oblik objekta, koji, iskreno, nama izgleda poput velikog kamena, potaknuo je medije da se raspišu o svemirskim brodovima, Ratovima zvijezda i čemu sve ne. Kako to već obično biva s ovakvim pričama mnogobrojni internetski forumi i blogovi posvećeni 'tajnama svemira' dovedeni su do usijanja od silnih rasprava i teorija.

Ronioci su se ovih dana vratili na 'mjesto zločina' i nakon nekoliko zarona ustvrdili kako je misteriozni objekt ustvari stijena, neobično pravilnog kružnog oblika. Stijena je prekriven muljem i nečim nalik na čađu, tvrde ronioci. Geolozi sad pokušavaju shvatiti o kakvom je kamenu točno riječ i kako je dospio na dno Baltičkog mora. Inače, švedska tvrtka Ocean X koja stoji iza cijele priče bavi se potragom za potonulim blagom, a sva ova gungula dobro im je došla za besplatnu reklamu i pronalaženje novih klijenata.

U svakom slučaju niti ovo ljeto neće nas osvojiti čudovišta iz druge galaksije, niti pojesti morski psi u Jadranu. Sve su to samo kiseli krastavci.

Posljednja izmjena: 19.06.2012.
Pitanja i komentari
 • flyer26 19.06.2012. 21:16
 • ma ti teoretičari urote se love na svaku bedastoću...
  Ajd počnite živjeti ko svaki normalan čovjek, umjesto da svaku kap vode analizirate da nije možda otrov...
  :D
 • 0 Odgovora
 • partwish 19.06.2012. 17:32
 • Ja pomislio da je otkrivena nova bonbon ponuda, kad ono ćorak! :D
 • 0 Odgovora
 • Daemon 19.06.2012. 16:24
 • I ništa nema u Area 51!
 • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)