bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ništa od Minecraft filma
‹ Fun novosti

Ništa od Minecraft filma 11.02.

Svi smo igrali Minecraft i, iskreno, nikad nam nije palo na pamet da bi se po toj igri mogao snimiti film. No, upravo takvu ideju imao je redatelj Brandon Laatsch koji je na Kickstarteru krenuo prikupljati lovu za svoj projekt

Nema sumnje, Minecraft je postao društvenim fenomenom. Igra Markussa Perssona prodana je u više od 35 milijuna primjeraka na raznim platformama i svom tvorcu donijela je pravo bogatstvo. Stvoreni su brojni klonovi, ali Minecraft je još uvijek neprikosnoven vladar žanra nazvanog 'sandbox' – igre u kojima nema određenog cilja, već je na igračima da sami odluče što će i kako dalje.

Kako to obično biva s uspješnim stvarima, mnogi nastoje ugrabiti svoj dio tržišnog kolača i kad je u pitanju Minecraft. Redatelj Brandon Laatsch čvrsto je naumio snimiti film s Minecraft tematikom, koliko god to blesavo zvučalo, pa je čak i snimio trailer za projekt 'Birth of Man – A Minecrat Film'.

Naravno, odmah je na Kickstarteru krenuo žicati 600.000 dolara za produkciju filma. Moramo priznati da trailer izgleda pristojno, ali s tim se nije složio tvorac Minecrafta, Markuss Persson. Kickstarter je zabranio kampanju za film, ispostavilo se na Perssonov zahtjev. Persson je naknadno putem Twittera objasnio zašto je urgirao da se projekt ukloni:

 

Ukratko, Laatsch je odlučio snimiti film bez da je kontaktirao Perssona i pokušao sklopiti dogovor o snimanju ili bar zatražio dopuštenje. Nadobudni redatelj tvrdi kako o Minecraft filmu razmišlja već 12 mjeseci te da je ta igra savršena za filmsku adaptaciju: 'Razlog je što u Minecraftu nema glavnog protagonista i što nema priče, a to nam omogućava da osmislimo vlastiti, originalni scenarij.'

Nema junaka, nema priče, nema love, nema niti filma.

Posljednja izmjena: 11.02.2014.
Možda će te zanimati i: