bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Nova, viralna YouTube pošast
‹ Fun novosti

Nova, viralna YouTube pošast 09.09.

Gangnam Style je došao, prošao i više ga se niti ne sjećamo. Vrijeme ja za novu, blesavu pop pjesmicu i još blesaviji pop video. Norveški duo Ylvis zadovoljava oba kriterija 'blesavosti', a video njihovog hita 'The Fox' već je prešišao brojku od 10 milijuna pregleda

Što pjesmu čini hitom? Sto ljudi dat će ti sto različitih odgovora, ali ostaje činjenica kako najvećim hitovima postaju pjesme lako pamtljive melodije koje izvode novi, 'nepotrošeni' izvođači. Recimo, Psy. Bucmasti, sredovječni Korejac par tjedana bio je na vrhu svijeta, zahvaljujući YouTubeu i Gangnam Styleu. Naravno, kako to obično biva, svi smo se ubrzo zasitili Psyja, i on je pao u zaborav. Ne brigaj, takvo što mu neće teško pasti s obzirom da je zaradio pravo bogatstvo na svom sarkastičnom hitu o korejskoj zlatnoj mladeži.

Psy je došao, zaradio i prošao, a mi već mjesecima čekamo novi, viralni YouTube hit. Izgleda da je čekanju napokon došao kraj. Naime, video za pjesmu 'The Fox', norveškog dueta Ylvis, prikupio je više od 10 milijuna pregleda u pet dana. Pjesma je očekivano vesela i očekivano blesava. Bård i Vegard Ylvisåker, članovi Ylvisa, a ujedno i braća, u svom hitu se pitaju – kako se glasa lisica?

Zbilja, kako se glasa? Wikipedia tvrdi da lisice mogu lajati, režati pa čak i zavijati, što i nije toliko čudno kad se zna da lisice spadaju u porodicu pasa. No, lisice znaju i vrištati u što se možeš uvjeriti u ovom audio zapisu:

Ajmo mi nazad s biologije na hitologiju. Dakle, obavezno poslušaj 'The Fox' i provjeri ima li pjesma potencijala da slijedećih tjedana osvoji internet. Na prvo slušanje vjerojatno ti se neće svidjeti, isto kao i nama. Drugo slušanje već će ti tu i tamo izmamiti osmijeh na lice, a ako se uhvatiš kako spot gledaš treći ili četvrti put zaredom – gotovo je. 

Posljednja izmjena: 09.09.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • <deleted> 10.09.2013. 20:12
  • Gangnam style je premia za ovo.
    Čini se da je došlo vrijeme da je uspjeh postao napraviti što retardiraniju pjesmu??
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)