bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Novi svjetski rekord na hoverboardu
‹ Fun novosti

Novi svjetski rekord na hoverboardu 23.05.

Stvari o kojima sanjamo: eurojackpot, dug i sretan život te pravi, pravcati hoverboard kojim ćemo moći doslovno odletjeti u dućan po kruh i mlijeko. Kako je krenulo, dan kad ćemo po špeceraj odlaziti na letećoj dasci možda je bliže nego što smo to mislili

Pitate li nas, velik broj Guinnessovih rekorda prilično je besmislen. Svaka čast ženi koja je u minuti pojela 663 grama želea pomoću štapića za jelo, ali nas puno više zanimaju rekordi poput onoga koji je u petak oborio kanadski izumitelj Catalin Alexandru Duru.

Naime, Duru je sagradio hoverboard ili leteću dasku i pozvao novinare te Guinnessovu komisiju kako bi prisustvovali pokušaju najdužeg leta na hoverboardu. Prijašnji rekord iznosio je 50 metara što se ne čini puno sve dok ne staneš na dasku koja leti.

Kanađanin je rekord oborio k'o od šale i na iznenađenje svih prisutnih prešao čak 275,9 metara pritom se popevši na visinu od 5 metara.

Tvrdi kako je prototip, kojeg je sagradio za 12 mjeseci, sposoban za još dulje letove: 'Htio sam pokazati da je moguće ostvariti stabilan let na hoverboardu te se pilot na njemu može mirno stajati i upravljati ga svojim stopalima'.

Svaka čast, a mi, za kraj, imamo jedno pitanje za hrabrog izumitelja –'Nego, kad će se ovo čudo moći kupiti u trgovini sportske opreme?'.

Izvor

Posljednja izmjena: 26.05.2015.
Možda će te zanimati i: