bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Od danas Uber možeš plaćati i kešom
‹ Fun novosti

Od danas Uber možeš plaćati i kešom 26.09.

Već smo se navikli na Uber i koristimo ga kad god nam zatreba brz i jeftin prijevoz od točke A do točke B. Jedini nedostatak bio je isključivo plaćanje karticama. Bilo pa prošlo, jer Uber sad možeš plaćati i gotovinom u svim hrvatskim gradovima u kojima postoji ova usluga

Hrvati kao Hrvati - mi još uvijek preferiramo plaćanje gotovinom iako skoro svi imamo neku od debitnih ili kreditnih kartica. Nakon 11 mjeseci na hrvatskim cestama, isto su shvatili i u Uberu te omogućili da vožnju sad možemo plaćati i kešom.

Od danas će korisnici Ubera u sva četiri grada u kojima je ta usluga dostupna -Zagrebu, Zadru, Splitu i Dubrovniku, moći platiti starim, dobrim kunama. Uber je gotovinski način plaćanja uveo u 29 država svijeta, bilo zbog toga što je na nekim tržištima, kao kod nas, gotovina još uvijek ‘numero uno’, bilo zbog slabije platežne moći u državama poput Indije ili Filipina.

'Iako da je Uber platforma u početku omogućavala samo digitalne transakcije, tijekom godina je zbog širenja u zemlje u kojima se manje koriste kreditne kartice bilo potrebno primijeniti i alternativne oblike plaćanja poput gotovine s kojom će se usluga omogućiti i drugim korisnicima poput starijih osoba, studenta i korisnicima koji nemaju pristup kreditnim karticama', kaže Davor Tremac, generalni direktor Ubera za Jugoistočnu Europu.

'U Hrvatskoj manje od 40 posto ljudi koristi kreditne kartice, te im je tako uskraćena opcija kretanja s Uberovom platformom. Oni će od sad imati pristup sigurnom, pouzdanom i jeftinom obliku kretanja gradom. Činjenica da netko nema ili ne želi koristiti kreditnu karticu ne bi trebala značiti da se ne može sigurno i pouzdano kretati od jedne do druge točke.' 

Postojeći korisnici Ubera sad mogu prilikom naručivanja vožnje odabrati način plaćanja - kartice ili gotovini dok novi korisnici prvo moraju preuzeti aplikaciju na adresi uber.com/app.

Naravno, odabereš li gotovinu, vozaču ćeš platiti na kraju vožnje i pritom dobiti fiskalizirani račun. Sve po zakonu.

Posljednja izmjena: 27.09.2016.
Možda će te zanimati i: