bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Online život na selu
‹ Fun novosti

Online život na selu 13.07.

Ako radiš u uredu, kladimo se da tu i tamo maštaš da pobjegneš na selo, daleko od gužve i buke. Istovremeno, mnogi na selu jedva spajaju kraj s krajem. Obitelj Miller pronašla je način kako zaraditi i pritom usrećiti surfere željne seoskog života

Web kamere su posvuda. No, rijetke su web kamere koje privuku surfere željne pogleda na idilični, seoski život, daleko od gradske vreve. Takve se kamere nalazi se na ranču obitelji Miller, u Wyomingu. Milleri su postavili mnoštva kamera na svojoj web stranici, a posjetitelji plaćaju mjesečnu pretplatu kako bi gledali svojevrsni seosky reality show.

Sve je počelo 2006. kad su Milleri postavili prvu web kameru kako bi nadgledali gnijezdo orlova ribara koji su se smjestili na njihovom imanju. S vremenom je sve više surfera navraćalo pogledati kako napreduju orlovi, a do 2013., kad su orlovi otišli, Millerov web je imao čak 800.000 jedinstvenih posjetitelja.

Planirali su ugasiti kameru, ali stigli su im deseci emailova u kojima su ih nepoznati ljudi tražili da kameru ostave upaljenom kako bi i dalje mogli gledati život na farmi. Milleri su shvatili da imaju priliku koja se ne propušta i ne samo da nisu ugasili prvu web kameru, već su dodali desetak novih.

Investirali su u novi web, gostima omogućili plaćanje pretplate (4-10 dolara mjesečno) kako bi imali pristup svim web kamerama i pritom mogli chatati o svemu što vide.

Početkom prošlog mjeseca imali su više od 400 pretplatnika, a vjeruju kako će njihova investicija ubrzo postati isplativom. 'Da napravimo sve ono što planiramo, trebamo nekih 6.000 pretplatnika', kaže SuzAnne Miller. 'Uspijemo li do jeseni doći do brojke od 2.000 pretplatnika, pokrit ćemo troškove i nastaviti s projektom.'

Iako život na farmi djeluju idilično, Milleri imaju mnoštva problema, kao i većina farmera bilo gdje na svijetu. Osim troškova održavanja velike farme, lokalne vlasti nedavno su im odrezale kaznu zbog nepropisne gradnje nove garaže, a morali su napraviti i novu septičku jamu jer stara nije udovoljavala strogim propisima.

Nadaju se da će im prihod od web kamera pomoći da se izvuku iz gabule, te da nastave s brigom o životinjama, poput Canera – konja kojeg su kupili od okrutnog vlasnika i nakon puno vremena i ljubavi napokon navikli na topli, ljudski dodir.

Izvor

Posljednja izmjena: 14.07.2014.
Možda će te zanimati i: