bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Orlovi kreću u lov na dronove
‹ Fun novosti

Orlovi kreću u lov na dronove 01.02.

Sve što je novo i zabavno ubrzo postane popularno, a samim tim sve je više ekipe koja zabavu pretvara u nešto sasvim suprotno. Isto se dogodilo i s dronovima. Sve veća popularnost dovela je do toga da su dronovi u nekim zemljama postali prava napast. Toliko su dosadni, da je nizozemska policije odlučila u borbu protiv nelegalnih dronova uključiti prave, pravcate orlove

Nizozemska policija svjesna je problema koji predstavljaju dronovi. Sve ih je više, počeli su predstavljati opasnost po zračni promet i prolaznike ispod njih, o ometanju privatnosti da i ne govorimo. Stoga Nizozemci punom parom rade na razvijanju tehnika za prizemljivanje dronova koji krše zakon.

I dok neki predlažu ometanja radio signala kako bi se oborio dron, a drugi razvijaju velike dronove-lovce, nizozemska policija odlučila se za orlove. Dobro si pročitao – riječ je o pravim pticama koje običnog drona mogu prizemljiti dok si rekao 'ne mogu vjerovati'.

Policija surađuje sa specijaliziranom tvrtkom za obuku ptica-grabljivica, ali pretpostavljamo da orlovima ne treba previše treninga za ovakav posao. Te su ptice rođene za lov svega što leti pa maleni, zujavi dronovi za njih ne predstavljaju nikakav problem.

Prednost orlova je što se, za razliku od visoke tehnologije, ne mogu pokvariti, lako ih je 'održavati', a uhvaćene dronove donijet će na zemlju i tako ukloniti moguću opasnost od ozljeda prolaznika uzrokovanih padom srušenog drona.

Testiranje orlova kao potencijalnih lovaca na dronove potrajat će nekoliko mjeseci. Iz spomenute tvrtke za obuku ptica tvrde kako nema opasnosti po same orlove pošto ih ljuske na nogama štite od plastičnih elisa standardnih dronova.

U najgorem slučaju, mogu im na kandže nataknuti čelične navlake. Kibernetički-orlovi ubojice dronova? I mi bi jednog takvog, please. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 02.02.2016.
Možda će te zanimati i: