bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
O'š kupit ciglu za Teslu?
‹ Fun novosti

O'š kupit ciglu za Teslu? 29.09.

Dvije godine nakon što je Matthew Inman spasio laboratorij u kojem je Nikola Tesla eksperimentirao s bežičnim prijenosom električne energije, planovi za izgradnju Tesla muzeja u punom su jeku. Naravno, za takvo što treba puno love

Sjećaš se frke koja se na internetu digla oko mogućeg rušenja laboratorija Nikole Tesle? Ne sjećaš se? Niti mi, srećom, tu je naš blog koji nas je podsjetio u čemu je bila fora.

Lova se skupila, zemljište je kupljeno, laboratorij je spašen, ali priča nije gotova. Sada oronulu zgradu, u kojoj je Tesla eksperimentirao sa svim i svačim, treba pretvoriti u muzej.

Troškovi izgradnje muzeja procjenjuju se na nekih 10 milijuna dolara, a Matthew Iman, autor stripa Oatmel i pokretač akcije spašavanja Teslinog laboratorija, nema niti približno toliko novca. Uspio je nažicati milijun dolara od vlasnika Tesla Motorsa Elona Muska. No, to nije niti približno dovoljno i Matthew ponovno traži lovu na IndieGoGo crowdfunding platformi.

Skuplja se 200.000 dolara kako bi laboratorij dobio krov, a donatori će kao nagradu moći kupiti ciglu s ugraviranim tekstom po želji. Cigla će potom biti ugrađena u laboratorij kako bi postala sastavnim dijelom Tesline ostavštine. I sve to za samo 125 dolara!

Kampanja je uspjela i u svega tjedan dana prikupljeno je više od 300.000 dolara. Ne bi nas začudilo da do kraja kampanje ukupna svota dosegne par milijuna dolara.

Uz toliki novac, Teslin muzej ubrzo bi mogao postati stvarnost.

Posljednja izmjena: 29.09.2014.
Možda će te zanimati i: