bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Osamdesete žive vječno
‹ Fun novosti

Osamdesete žive vječno 14.10.

Svi koji se sjećaju osamdesetih godina prošlog stoljeća reći će ti da je to bilo zadnje, bezbrižno desetljeće. Filmovi su bili blesavi, muzika odlična, a seks siguran. Valjda zbog toga danas toliko patimo na 80-e i na web stranice poput ove

Upališ radio, a većinu pjesama čini mjuza iz osamdesetih. Poželiš pogledati neki filmski klasik i velika je šansa da ćeš odabrati film upravo iz tog desetljeća. Osamdesete su nam donijele video, računala, konzole za igranje… svijet u kojem živimo rođen je upravo u to vrijeme.

Nije čudo da danas mnogi 'pate' za tim prohujalim godinama, čak i oni koji tada nisu bili niti rođeni. Dovoljno je pogledati film ili poslušati neki hit iz tog razdoblja pa da shvatimo kako je to vrijeme zbilja bilo pomalo čarobno.

Zahvaljujući YouTubeu danas možemo uživati u glazbi i filmovima iz osamdesetih do mile volje, ali YouTube ne može zamijeniti doživljaj gledanja starog televizora. Takvi CRT televizori, danas postoje samo kod djede i bake na selu ili čame zaboravljeni u nekom uglu podruma koji nije očišćen godinama.

I ti se možeš prisjetiti kako je to izgledalo nekad uz pomoć web stranice my80stv.com. Upali stari televizor, odaberi godinu, šaltaj programe i uživaj u dobroj glazbi ili nekoj prastaroj, američkoj seriji, crtiću, filmu, reklami… Naravno, sve iz osamdesetih.

Još da imaju Smogovce…

Posljednja izmjena: 14.10.2013.
Možda će te zanimati i: