bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ovo je naj web stranica
‹ Fun novosti

Ovo je naj web stranica 03.09.

Da vidimo: Alf, Tom Cruise, Dog The Bounty Hunter, mačke, Freddie Prinze Jr., animirani GIF-ovi…, a u pozadini svira loša obrada hita 'I Just Can't Get Enough'. I boje, umalo smo zaboravili te nevjerojatne boje! Web stranica koja doslovno obara s nogu

Svi oni koji su odrastali uz internet znaju koliko je ta globalna mreža promijenila svijet. Sad možemo stupiti u kontakt s kim poželimo, isto tako, možemo poslati svojevrsnu poruku koja će obići zemaljsku kuglu. Nema više niti ograničenja prilikom komunikacije. Zahvaljujući internetu, svoju poruku svijetu možeš 'sklopiti' od riječi, slika i multimedije te je objaviti kao web stranicu.

Raznorazni 'uradi sam' web servisi bili su iznimno popularni krajem prošlog i početkom ovog stoljeća. Geocities, Angelfire i drugi slični servisi, postali su žarišta mlade internetske zajednice i preteča današnjih društvenih mreža. Klinci su izrađivali svoje web stranice koje su uglavnom bile prava katastrofa od dizajna i sadržaja. No, takve 'sitnice' bile su manje važne. Jedino važno bilo je postaviti svoju internetsku stranicu.

Taj ludi, šareni, iritantni stil web dizajna, u kojem prevladavaju kričave boje, animirani GIF-ovi i pozadinska MIDI glazba, danas se rijetko sreće. No, remek-djela iz tog razdoblja ostala su sačuvana, razbacana diljem neta. Jedno takvo 'umjetničko djelo' svakako je i web stranica themostamazingwebsiteontheinternet.com.

Oni stariji, uz smiješak će se prisjetiti mladosti i prvih koraka na netu, a mlađi se mogu samo diviti i čuditi online svijetu kakav je nekad bio. Što im drugo preostaje uz takav, takav… ma, nema riječi koje mogu opisati sklad, savršenstvo i kompletan doživljaj jednog, ovakvog remek-djela suvremene umjetnosti. :)

Ukoliko ti se stranica svidi, a sigurni smo da hoće, nastavi u istom revijalnom tonu pa posjeti web Homera Simpsona ili kreni od ove liste najružnij… pardon, drugačijih web stranica. Ah, ta nostalgija. 

Posljednja izmjena: 03.09.2013.
Možda će te zanimati i: