bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ovo je najgledaniji YouTube kanal
‹ Fun novosti

Ovo je najgledaniji YouTube kanal 25.11.

Upita li te netko koji je najgledaniji YouTube kanal nema šanse da točno odgovoriš. Naime, nije u pitanju neka pop ili rock zvijezda, niti gamer PewDiePie koji je uobičajeno na vrhu ove liste, niti ništa slično. Vidiš, YouTubeom vladaju klinci

Prošli je mjesec titulu najgledanijeg YouTube kanala, s više od 400 milijuna pregleda, ponio DC Toys Collector. Roditelji te braća i sestre malih klinaca i klinceza jako dobro znaju o čemu je riječ, jer su malci sigurno otkrili takav sadržaj na YouTubeu.

Naime, DC Toys Collector i brojni drugi, slični kanali, vrlo su jednostavni i naprosto neodoljivi klincima. U kadru vidiš ruke s veselo nalakiranim noktima koje raspakiravaju Kinder jaja i slične igračke dok u se u pozadini čuje glas koji komentira igračke i slatkiše.

Vlasnica najgledanijeg kanala navodno je 21-godišnja Melissa Lima, Brazilka koja živi u američkoj saveznoj državi New York.

Melissin uspjeh kopirali su mnogi pa danas postoji na stotine kanala koji se bave dječjim igračkama. Neke od njih otkupio je Maker Studios, najmoćnija YouTube producentska kuća koja je početkom ove godina prodana Disneyju za 500 milijuna dolara.

Osim gledanosti, razlog ovih akvizicija alternativni je način reklamiranja igrački, pogotovo u predbožićnom razdoblju. Djeca sve manje gledaju televiziju, ali sve više vremena provode na YouTubeu pa je logično da se proizvođači igračaka žele reklamirati i na ovaj način.

Maštovito nalakirani nokti koji otvaraju igračke do sada su bili poznati isključivo roditeljima i njihovoj djeci, ali DC Toys Collector i slični YouTube kanali brojem pregleda dokazuju da je od osvajanja dječjih srca do osvajanja svijeta jako malen korak.

Posljednja izmjena: 26.11.2014.
Možda će te zanimati i: