bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Ping-pong robot
‹ Fun novosti

Ping-pong robot 17.02.

Roboti su nas počeli pobjeđivati u šahu i sličnim misaonim igrama, a izgleda da su slijedeći na redu i ostali sportovi, poput stolnog tenisa. Peti stolnotenisač svijeta, Timo Boll, slijedeći će mjesec izaći na megdan robotu KUKA Agilus. Ajmo, Timo!

Njemačka korporacija KUKA Robotics, sa sjedištem u Augsburgu, jedan je od najvećih proizvođača industrijskih robota na svijetu. Godišnje obrnu više od milijarde eura, a imaju tvornice širom svijeta. Slijedeći mjesec otvaraju prvu tvornicu u Šangaju, a svečano otvaranje, umjesto fešte za političare, obilježit će jedinstvenim sportsko-robotskim spektaklom.

Naime, najbolji njemački tenisač Timo Boll ukrstit će stolnoteniske rekete s pravim, pravcatim robotom. Inženjeri KUKA-e konstruirali su posebnog robota koji ima samo jedan cilj – rasturati u stolnom tenisu. Nazvan Agilus, robot ima nadljudsku brzinu i reflekse. Naš Timo trebat će sve svoje znanje i iskustvo kako bi pobijedio ovu hrpu metala i čipova.

Meč se igra 11. ožujka, a internetski prijenos bit će moguće pratiti na službenoj stranici ovog jedinstvenog eventa. Na prvi pogled, Timo je u prednosti, jer može plasirati lopticu van Agilusovog dosega, ali ne zaboravi da je robot toliko brz da stiže svaki udarac čim se odbije od stola. Također, Agilus ne mora trčati i ne umara se dok je Timo, na kraju krajeva, ipak samo čovjek, a ne robot.

Posljednja izmjena: 17.02.2014.
Možda će te zanimati i: