bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pizza app
‹ Fun novosti

Pizza app 26.06.

Tehnologija je prekrasna stvar. Kako bismo inače izliječili mnoge bolesti, svijet pretvorili u veliko selo, dotaknuli nebo i znali koliko nam pizza treba da nahranimo gladnu ekipu. Stvarno, koliko?

U ove dane Svjetskog prvenstva i čestih druženja po stanovima i kućama, domaćini takvih sportskih tuluma često imaju jedan veliki problem Naime, lako je riješiti cugu i grickalice - naprosto uzmeš hrpu toga pa što se ne pojede i popije ostat će za kasnije. No, što ako ekipa poželi pizzu? Koliko komada naručiti na, recimo, 10 gladnih navijača koji mogu puno popiti, a još više pojesti?

Ovaj vječni problem riješio je Rick Mendes, developer iz okolice New Yorka. Rick je napisao iOS aplikaciju koja ima samo jednu funkciju – predložiti koliko pizza naručiti kad u stanu imaš navijače, tulum ili ti nenadano bane uža i šira rodbina. Znamo koliko te raduje ovo zadnje, i mi 'uživamo' kad nam dođu rođaci u trećem koljenu koju nismo vidjeli od prošlog stoljeća.

Rick je svoju aplikaciju nazvao Pizza Counter, a na tebi je samo da uneseš podatke o broju osoba i procijeniš koliko su gladni. Aplikacija će izračunati koliko pizza trebaš i putem Yelpa pokazati ti koje su najbliže pizzerije u susjedstvu. Nažalost, ova opcija radi samo u SAD-u, ali sigurni smo da kraj telefona imaš hrpetinu letaka za dostavu hrane pa ti takvo što, ustvari, niti ne treba.

Naravno, netko će pojesti više, a netko manje i zbog toga je Rick izračunao da u prosjeku svatko od nas pojede dvije i po kriške velike pizze. Pizza Counter je besplatan i ništa te ne košta da isprobaš ovaj app. Ustvari, ako se kužiš u programiranje, ne bi bilo zgoreg da prepraviš aplikaciju tako da radi i s hrvatskim pizzerijama. Napraviš li Pizza Counter HR, častimo te. Pizzom, naravno.

Izvor

Posljednja izmjena: 26.06.2014.