bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
PlayStation4 ili Xbox One?
‹ Fun novosti

PlayStation4 ili Xbox One? 11.06.

Jučer je službeno počeo najveći sajam zabavne elektronike na svijetu – E3 u Los Angelesu. Sony i Microsoft prvog su dana pokazali adute u vidu novih konzola. PlayStation4 i Xbox One stižu ove godine i donose nam puno 'lipih stvari'

Rukavice su bačene. Sony i Microsoft, divovi na polju potrošačke elektronike, napokon su otkrili sve detalje oko novog PlayStationa i Xboxa. Nove konzole u naše trgovine stižu do kraja godine, a jedino što nam preostaje je izabrati – Xbox One ili PlayStation4?

Već smo pisali o novom Xboxu, a jučer smo saznali da će Microsoftova konzola u Europi koštati 499 eura i da će morati biti spojena na internet kako se mogli igrati. Naime, Xbone će se svaka 24 sata 'javljati' serverima koji će potom provjeriti igramo li 'oriđiđi' igre i, ukoliko je sve u redu, dozvoliti nam da se igramo daljnja 24 sata, do slijedeće provjere. Znamo kako ovo zvuči i moramo priznati da nam se ovako drakonski DRM (Digital Rigths Managment) nimalo ne sviđa. Dodamo li tome činjenicu kako mnoge Xbone pogodnosti vezane uz televiziju kod nas neće raditi…

No, iako je razočarao po pitanju cijene i DRM-a, Microsoft je pobrao ovacije najavama novih video-igara. Ryse: Son of Rome, Killer Instinct,  Minecraft: Xbox One Edition, Quantum Break, Dead Rising 3, The Witcher 3 Wild Hunt, Battlefield 4, Titanfall… samo se neke od najavljenih igara koje ćemo uskoro moći zaigrati na Xbox One.

Naravno, niti novi Playstation ne oskudijeva kad je zabavni softver u pitanju. Najavljeni su, između ostalih, Final Fantasy XV i Kingdom Hearts III. Uglavnom, Sony je prikazao puno manje kad su igre u pitanju, ali je zato pobijedio na svim ostalim poljima. Naime, PS4 bit će 100 eura jeftiniji od Xbonea, neće imati drakonsku zaštitu i potrebu spajanja na Internet, a jedina mrlja na sjajnoj prezentaciji bila je najava plaćanja mjesečne pretplate ukoliko se želiš igrati online. Naravno, ne smijemo zaboraviti niti na činjenicu da je PS4 hardverski jači stroj od Xbonea.

Kojeg izabrati? Nije teško odlučiti, zar ne?

Posljednja izmjena: 11.06.2013.
Možda će te zanimati i:
Pitanja i komentari
  • GoranP 11.06.2013. 21:31
  • A i Microsoft je napravio potez s kojim sigurno neće baš nakupiti fanova. Naime rečeno je da će uvesti neki tzv. "Check-in" tako da se neće moći igrati polovno kupljene igre... Barem ne bez nekakve naknade.
  • 0 Odgovora
  • godzeus 11.06.2013. 17:05
  • PS je uvijek dominirao kod nas. To se neće promijeniti.
  • 0 Odgovora
Želiš li komentirati i uključiti se u raspravu?
Može, ali se prije toga ulogiraj.
Nemaš svoj profil? Registriraj se u tren oka :)