bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Počasna konzulica Godzilla
‹ Fun novosti

Počasna konzulica Godzilla 02.06.

Jedna od najpoznatijih japanskih pop-ikona napokon je dobila priznanje koje zaslužuje. Godzila je na posebnoj ceremoniji proglašena počasnom ambasadoricom Japana. Nadamo se samo da ne planira skori službeni posjet Hrvatskoj

Od čudovišta koje uništava Tokio do stvorenja koje spašava svijet – Godzilla je u šezdesetak godina prevalila dalek put. Naravno, riječ je o filmu, ali činjenica je kako je Godzilla donijela puno dobrog japanskom turizmu pa i ekonomiji.

Sad je napokon dobila priznanje postavši stanovnicom japanskog kvarta Shunjuku. Tamo su na posebnoj svečanosti odali počast filmskom čudovištu koje je pritom dobilo i posebnu diplomu na kojoj piše:
Ime: Godzilla
Adresa: Shinjuku-ku, Kabuki-cho, 1-19-1
Datum rođenja: 9. travnja 1965. (datum premijere prvog filma o Godzilli)
Datum dobivanja dozvole za stanovanje u Shinjuku: 9. travnja 2015.
Razlog dobivanja dozvole: Promocija i čuvanje kvarta te privlačenje turista iz cijelog svijeta
Prijašnji posjeti kvartu Shinjuku: Godzilla (1984.), Godzilla vs. King Ghidorah (1991.), Godzilla 2000 Millennium (1999.)

Istovremeno, u obližnjem Toho Co. snima se novi, 29. po redu film o Godzilli za kojeg je taj filmski studio. Japanci su se odlučili na snimanje novog filma nezadovoljni američkom verzijom koja je lani igrala u kinima. Ovaj put, najavljuju film u kojem će u glavnoj ulozi biti Godzilla, a ne nabildani akcijski junak.

Nego, jesi se ikad zapitao kojeg je spola Godzilla? Pazi - velika je, opasna i riga vatra. Hm… :)

Izvor

Posljednja izmjena: 03.06.2015.
Možda će te zanimati i: