bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Podmornica starog Bonda
‹ Fun novosti

Podmornica starog Bonda 21.10.

Zahvaljujući internetskim aukcijama sad i ti možeš kupiti kineski porculan iz dinastije Han, proizveden u Hong Kongu, ili rezervne dijelove za motornu pilu koju si naslijedio od djeda. Umalo smo zaboravili – tu je i automobil-podmornica iz Bondovog filma

Kad su Bondovi u pitanju, 'Špijun koji me volio' jedno je od boljih, ako ne i najbolje izdanje Rogera Moora u ulozi neponovljivog 007. Puno je pamtljivih scena, ali klince uvijek najviše impresionira automobil koji je Bond vozio u tom filmu.

Riječ je o Lotus Epsritu S1 koji ne samo da je vozio kao metak, već se mogao pretvoriti u podmornicu! Pa tko ne bi poželio takvu igračku?

S vremenom smo odrasli, počeli zarađivati i sad zbilja možemo kupiti legendarno vozilo Jamesa Bonda. Ustvari, mogu ga kupiti samo oni koji zarađuju jako, jako puno, jer početna cijena ovog automobila iznosi milijun dolara. Yup, jedinica i šest nula. Američkih.

Još je veća fora što ovaj Lotus ustvari uopće ne može voziti, niti roniti, a ne može proći niti na običnom, tehničkom pregledu.

No, to nije spriječilo Elona Muska, osnivača Tesle, da lani kupi identičan Lotus i da obeća kako će ga preraditi da i u stvarnosti postane ono što je bio na filmu – automobil koji se pretvara u podmornicu.

Jedva čekamo.

Izvor

Posljednja izmjena: 24.10.2014.
Možda će te zanimati i: