bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pogodi tko dolazi na večeru
‹ Fun novosti

Pogodi tko dolazi na večeru 05.12.

Voliš kuhati, ali ne voliš jesti sam? Ništa zato, uz pomoć iOS appa solo večeru pred televizorom možeš pretvoriti u prave bakanalije za prijatelje ili ljude koje nikad prije u životu nisi vidio. Šifra - volim hranu

Kulinarski reality i show programi postali su popularniji od turskih sapunica, tamburanja 'lijepom našom' i sličnih tv uspješnica. Danas svi kuhaju i svi misle da su neotkriveni kulinarski talenti koje samo pojavljivanje na televiziji razdvaja od posla u restoranu s tri Michelinove zvjezdice. Svaka čast televiziji, ali ne ulazimo u to koliko je neko jelo dobro dok ga sami ne kušamo - stav kojeg dijeli većina kuhara-amatera.

Upravo takvima, kuharima i gurmanima koji se skrivaju u svakom od nas, namijenjena je besplatna iOS aplikacija, SupperKing. SupperKing funkcionira vrlo jednostavno. Nakon registracije, korisnici mogu objaviti da sami rade neku klopu ili potražiti organizirani objed negdje u susjedstvu. Naravno, korištenje ovog appa podrazumijeva da nemaš predrasuda prema neznancima i da si dovoljno hrabar pozvati strance u svoj dom ili otići kod nekog nepoznatog na večeru. Za one stidljivije, SupperKing se može podesiti tako da 'vidi' samo događaje koje organiziraju ljudi s tvoje 'friends' liste, te da samo njima šalje pozive kad odlučiš 'skemijati' nešto u svojoj kuhinji.

App trenutno radi samo u New Yorku, Los Angelesu i San Franciscu, ali Kai Stubble, CEO SupperKinga, najavljuje širenje u ostale velike svjetske i američke gradove: 'Stvorili smo SupperKing kako bi razgalili iskru zahvalnosti koja nastaje prilikom okupljanja oko stola s hranom i da stvorimo nova prijateljstva, tako da bez obzira u kojem gradu bili, svugdje možete biti dio SupperKing zajednice i s nekim podijeliti hranu i razgovor'.

Aplikacija omogućava pretragu po popularnosti, vrsti hrane i lokaciji. Korisnici mogu graditi reputaciju kao organizatori i kuhari, a kad steknu status kvartovske kulinarske zvijezde mogu početi naplaćivati ulaznice za svoje kulinarske evente. Ne znamo kako bi ovo funkcioniralo kod nas, ali moramo priznati da je ideja prilično zanimljiva. 'Večera za pet', ali bez kamera, isforsirane spontanosti i blentavog scenarija.

Kako bi sve bilo sigurno i transparentno za domaćina, app omogućava provjeru gostiju putem Fejsa i Twitera, a domaćin uvijek može odbiti svakog potencijalnog kandidata. U SupperKingu se nadaju kako će aplikacija okupiti kuhare-amatere iz cijelog svijeta te da će stvoriti novu društvenu mrežu, baziranu na ljubavi prema hrani.

Bez obzira na dobre namjere i dobru ideju samog appa, uspjeh SupperKinga ovisi o tome koliko će se korisnika odvažiti kuhati za potpune strance. Spadaš li i ti u skupinu avanturista koji se ne boje ničeg kad je hrana u pitanju?

Posljednja izmjena: 05.12.2012.
Možda će te zanimati i: