bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Policijski pas za gadgete
‹ Fun novosti

Policijski pas za gadgete 10.07.

Porast cyber kriminala doveo je do modernizacije američke policije. Ne samo da američke snage reda i zakona zapošljavaju sve više informatičkih stručnjaka već su svoje mjesto u cyber postrojbama pronašli i psi. Sigurno se pitaš što točno rade ti četveronožni hakeri

Ameriku potresa novi pedofilski skandal. Savezne vlasti otkrile su server jedne pedofilske stranice i tako došle do tisuća zločinaca širom svijeta. Među njima je i bivši glasnogovornik Subwaya Jared Fogle.

Policija je u utorak 11 sati pretraživala Fogleovu kuću u predgrađu Indianapolisa, u potrazi za inkriminirajućim materijalima. Među brojnim policajcima i agentima pažnju novinara najviše je privukao jedan 'detektiv' na četiri noge.

Riječ je o Bearu iliti Medi, crnom labradoru koji je posebno istreniran da njuhom pronalazi elektroničke uređaje.

'Medo je jedinstven, jer može nanjušiti SD kartice, tvrde diskove pa čak i iPade', kaže njegov K9 partner, Todd Jordan.

U cijeloj Americi postoje samo tri slična psa. Kad Medo nanjuši neki gadget tada sjedne i tako svom partneru signalizira da je nešto pronašao. Naravno, na partneru je da Medu nagradi nekom psećom poslasticom za svaki pronađen gadget.

Medo može pretražiti prosječnu sobu za svega pet minuta i često pronađe stvari koje su policajcima promakle prilikom detaljne pretrage.

Dobar Medo, dobar. :)

Izvor

Posljednja izmjena: 12.07.2015.
Možda će te zanimati i: