bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Potrošio 8.000 dolara na FIFA-u
‹ Fun novosti

Potrošio 8.000 dolara na FIFA-u 12.01.

Dati kreditnu karticu u ruke klincu nije baš pametno. Da isto vrijedi i za tinejdžere uvjerio se Kanađanin Lance Perkins kad mu je stigao račun od 7.862 kanadskih dolara koje je njegov 17-godišnji sin 'slučajno' potrošio igrajući popularnu Fifu

Svako malo pročitamo vijest kako je taj i taj klinac potrošio silne pare na mikrotransakcije u nekoj igri pa se jadni roditelji jadaju medijima na, zbog njima, očite nepravde. Donekle se slažemo kad su u pitanju mala djeca koja ne razumiju pravu vrijednost novca, ali ne i u slučaju Lancea Perkinsa iz Ontarija u Kanadi.

Naime, Lance se požalio kanadskim medijima nakon što je dobio račun za troškove na kreditnoj kartici u iznosu od $7,625.88 (40.000 kuna). Sav je taj novac potrošio njegov 17-godišnji sin dok je igrao najnoviju Fifu na svom Xboxu One.

'Doslovno sam se srušio na pod kad sam vidio što moram platiti' priznao je Perkins. Kaže kako je kreditnu karticu dao sinu i upozorio ga da je može koristiti samo u slučaju hitnosti ili kupovine za obiteljski dućan.

Iako je neodgovorni tinejdžer priznao kako je karticu koristio za mikrotransakcije unutar igre, i sam je bio šokiran, tvrdi Perkins.

'Potresen je kao i ja, jer nije vjerovao da će mu naplatiti svaku transakciju koju je napravio.'

Nama ovo zvuči kao dobar izgovor kojem je naivni otac povjerovao, a ne kao previd naivnog gamera. Ipak, nije u pitanju stotinjak dolara već puno veća svota koju je mogao napraviti jedino igrajući se nekoliko sati dnevno kroz cijeli mjesec.

Bilo kako bilo, otac je kontaktirao Microsoft i tvrtku koja je izdala kreditnu karticu, ali svugdje su mu objasnili kako im ne pada na pamet oprostiti nastali dug.

Perkinsu nije preostalo ništa drugo nego za trošak okriviti konzole: 'U mojoj kući više nema mjesta za Xbox niti jednu drugu konzolu za igranje'.

Izvor

Posljednja izmjena: 13.01.2016.
Možda će te zanimati i: