bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pravi jetpack - napokon!
‹ Fun novosti

Pravi jetpack - napokon! 07.10.

Raznorazni prototipovi jetpacka postaje već desetljećima. Vidjeli smo funkcionalni jetpack na otvaranju Olimpijade još 1984. u Los Angelesu, ali sve do danas ovo 'prijevozno sredstvo’ nije postalo dostupno svima. To bi se vrlo brzo moglo promijeniti…

Tvrtka JetPack Aviation ovaj je tjedan uspješno predstavila ‘prvi, pravi jetpack na svijetu’. Riječ je o istom uređaju s kojim je pilot lani letio oko Kipa slobode, a sad je dodatno unaprijeđen. Kako to izgleda u stvarnosti, možeš vidjeti u ovom videu, snimljenom početkom mjeseca u Monacu:

I prije su se proizvodili jetpack prototipovi, ali iz JetPack Aviationa tvrde kako je njihov JB-9 ‘jedini pravi jetpack na svijetu’ koji ‘pomoću mlazne turbine u rancu omogućava vertikalno polijetanje i slijetanje’.

Tvrtka trenutno razvija sljedeći model jetpacka, JB-10, koji bi u zraku trebao ostati punih 10 minuta i postići brzinu od 160 km/h.

Uvjereni su da će svoj jetpack vrlo brzo ponuditi i u slobodnoj prodaji pa ćemo svi mi, za godinu-dvije, moći ispuniti snove i letjeti okolo, kao u video igrama. A što ćemo s vozačkom dozvolom za takvo čudo?

Izvor

Posljednja izmjena: 09.10.2016.
Možda će te zanimati i: