bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Preko Reddita do kupaca
‹ Fun novosti

Preko Reddita do kupaca 20.05.

Svi koji pokreću vlastiti biznis obavezno se susreću s pitanjem: 'A, gdje ćeš plasirati proizvod ili uslugu?'. Dobar proizvod sam će pronaći put do kupaca, a ponekad, ako nemaš love za reklamnu kampanju, pomoći će i Reddit

Ne pratimo modu pa ne znamo što se fura ovog proljeća i ljeta, ali zato znamo što je 'in' kad je klopa u pitanju. Recimo, zadnjih godina ljuta hrana sve je popularnija. Police trgovina zatrpane su ljutim umacima i začinima, a tu je priliku za zaradom vidio i 28-godišnji Dane Wilcox.

Dane već godinama eksperimentira s izradom ljutog umaka kojeg je nazvao Fry Your Mouth (FYM). U izradi 'pržača usta' Daneu pomaže baka koja ga je i naučila kuhati: 'Sjećam se da je Dane kao dječak stajao kraj mene kad bi kuhala i stalno zapitkivao', prisjeća se starica.

Inače, obitelj Wilcox sama uzgaja većinu povrća od kojih rade FYM, a višak ljute paprike ponukao je Danea da osmisli umak kako povrće ne bi propalo. Nakon podužeg eksperimentiranja, pozvao je ekipu s Reddita da mu se jave ukoliko žele besplatni uzorak FYM-a. Svoj poziv je postavio na tri subreddita - r/freebies, r/portland i r/hotsauce – a odziv je bio iznad svih očekivanja.

Javilo se više od 2.000 'dobrovoljaca' koji su željeli iskušati FYM pa je Daneova obitelj provela 11 sati pripremajući umak da bi Dane ostatak tjedna potrošio na pakiranje flašica s umakom u kuverte i njihovo adresiranje.

Većina 'dobrovoljaca' nakon kušanja javila se Daneu s primjedbama i pohvalama, a njihove sugestije dobro će mu doći pri usavršavanju tajne formule ljutog umaka. Inače, prodaja takvih umaka samo u Americi narasla je za 150 posto u proteklih desetak godina, prvenstveno zahvaljujući malim proizvođačima, poput Danea, koji se ne boje eksperimentirati i iskoristiti nove medije za promociju i prodaju.

Nego, jesi znao da i mi, u Hrvatskoj, imamo sličnu priču? Naš se Dane zove Goran i dolazi iz Hrvatskog Zagorja. I on je hrabro krenuo u biznis s ljutim, angažirao cijelu obitelj i pritom pokrenuo web-shop te blog. I sve to bez Reddita.

Izvor

Posljednja izmjena: 20.05.2014.
Možda će te zanimati i: