bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pretvori selfie u pjesmu
‹ Fun novosti

Pretvori selfie u pjesmu 20.04.

Misliš da bi Fejs, Instagram, Snapchat i ostali društveni servisi bili toliko uspješni da u svima nama ne čuči mali narcis? Yeah, right. Narcisoidna generacija, kojoj pripadamo, navikla je svugdje gledati svoju facu. Zahvaljujući jednoj japanskoj tvrtki, sad svoju facu ne samo da možeš gledati već je možeš i slušati

Kad bi tvoja faca bila pjesma kako bi zvučala? Poput nekog rock klasika – recimo Zeppelina, kao Aviciijev mega hit ili možda kao neka turbo-folk zavijaljka iz istočnih predjela?

Odgovor na ovo pitanje saznat ćeš zahvaljujući alatu japanske kozmetičke tvrtke IPSA. Face Melody je online aplikacija koja će analizirati crte tvog lica i pretvoriti ga u jedinstvenu melodiju. Softver analizira izraz lica, oblik usta, boju kože te još gomilu drugih parametara kako bi generirao pjesmu.

Na tebi je samo da uploadaš svoj najbolji selfie i prepustiš se Face Melodiju koji bi trebao stvoriti jednako divnu pjesmu. Osim toga, program će ocijeniti razinu tvog osmijeha i dodijeliti ti ritam na osnovu 'ravnoteže' tvog lica, što god to bilo.

Naravno, program je zamišljen kao reklama za IPSA proizvoda iako u toj tvrtki kažu kako je u pitanju ljepota pojedinca: 'Tvoje lice je jedinstveno. Boja i tekstura tvoje kože, tvoj izraz i osobine – sve te to čini jedinstvenim i neponovljivim'.

Javi nam što ti svira na faci. :)

Posljednja izmjena: 20.04.2016.
Možda će te zanimati i: