bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pretvori vožnju u zabavu
‹ Fun novosti

Pretvori vožnju u zabavu 09.08.

Dugotrajna vožnja automobilom zna biti dosadna, pogotovo kad nemaš s kim podijeliti čari putovanja. SmileDrive, novi Android app iz Volkswagena, omogućit će ti da vodiš dnevnik putovanja, podijeliš ga s ekipom i pritom osvojiš virtualne nagrade

Volkswagen ne proizvodi samo automobile i motocikle već su se bacili i na izradu aplikacija za smartfone. SmileDrive je Android app koji će svaku vožnju obogatiti digitalnim iskustvom. Osim Android mobitela, za korištenje SmileDrivea treba ti i automobil s ugrađenim Bluetoothom. App će se upariti s tvojom pilom putem Bluetooth veze i zabava može početi.

SmileDrive bilježi sve podatke o putovanju (udaljenost, brzinu, vremenske prilike i neprilike, vrijeme provedeno na putu…). Osim toga, možeš dokumentirati svoje putovanje fotkama i statusima, ali takvo što nipošto nemoj raditi dok voziš. Stani, izađi, fotkaj, podijeli pa nastavi dalje. Pritom možeš tagirati suputnike u vozilu, pa se ovaj način dokumentiranja vožnje automobilom pretvara u pravi online putopis kojeg kasnije možeš pregledavati i prisjećati se putovanja. Svaki od suputnika također može sudjelovati u stvaranju tvog dnevnika vožnje dodajući svoje statuse i fotke.

No, to nije sve. SmileDrive nagrađuje korisnike nagradama u vidu virtualnih naljepnica, postignuća i 'udaraca'. Recimo, app će te 'nagraditi' za određen broj pređenih kilometara, za vožnju noću, za vožnju praznikom… sustav koji je jako dobro poznat svim onima koji igraju video igre. 'Udarci' ili 'punch dubs' mogu se zaraditi samo ako se mimoiđeš s drugim VW vozilom u kojem je instaliran SmileDrive. Aplikacjie će se automatski prepoznati, pozdraviti, a ti ćeš dobiti virtualne bodove.

Na kraju svakog puta saznat ćeš koliko si nagrada osvojio, pogledati kojom si rutom vozio te sve ostale statističke podatke. SmileDrive je potpuno besplatan i iako ti neće pomoći da na odredište stigneš brže, sigurno će vožnju učiniti manje dosadnom. Pitamo se ima li kakva virtualna naljepnica ili nagrada za 100 sati provedenih čekajući zeleno na semaforu? Javimo ti za mjesec-dva.

Izvor

Posljednja izmjena: 09.08.2013.
Možda će te zanimati i: