bonbon dnevna doza optimizma

Tu si —
Početna
Blog
Fun novosti
Pripazi kad instaliraš Pokemon Go
‹ Fun novosti

Pripazi kad instaliraš Pokemon Go 11.07.

Iako Pokemon Go nije dostupan na hrvatskom Play i App Storeu to nije spriječilo gomilu ekipe da instalira novu mobilnu zarazu. Igra koja te tjera do pokreneš noge i kreneš u lov na Pokemone itekako je zabavna, ali pripazi kad je instaliraš da s igrom ne dobiješ i opaki malware

U nepunih tjedan dana otkad je Nintendo objavio Pokemon Go u Americi, igra je povećala vrijednost tvrtke za 11 milijardi dolara, a preopterećenost servera ponukala je japansku tvrtku da odgodi izdavanje novih Pokemona u ostatku svijeta.

No, to nije spriječilo ekipu širom svijeta, pa i kod nas, da instalira Pokemone Go na svoje uređaje i da se počnu igrati. Brojne 'sideload' stranice, s piratskim softverom za Android uređaje, zabilježile su šesterostruki porast prometa zahvaljujući Pokemonima.

Nevjerojatnu popularnost igre iskoristili su i zlonamjerni hakeri, izdavši verziju Pokemona Go zaraženu s DroidJackom. U pitanju je malware koji može pročitati sve poruke na tvom uređaju, preslušati tvoje razgovore, kontrolirati kameru, poslati tvoju poziciju… o krađi lozinki za servise koje koristiš da i ne govorimo.

U slučaju da igraš Pokemon Go na Androidu, provjeri da li tvoja verzija ima neobične 'permissione' ili ovlasti, poput dozvole za snimanje, pozivanje telefonskih brojeva, čitanje povijesti pregledavanja u web pregledniku i pristup popisu nedavnih poziva.

Srećom, izgleda da je ova, zaražena inačica Pokemona Go, prilično rijetka pa su velike šanse da imaš ispravnu verziju. Ipak provjeri, zlu ne trebalo.

Najbolje bi bilo da pričekaš još koji tjedan kako bi Nintendo osposobio servere i igru službeno objavio u cijelom svijetu, a ako se baš ne možeš strpjeti ovdje možeš pronaći sve relevantne informacije o sigurnom instaliranju i igranju lova na Pokemone u poboljšanoj stvarnosti.

Izvor

Posljednja izmjena: 11.07.2016.
Možda će te zanimati i: